La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha obligat aquest dimarts a Maria Dantas, diputada d'ERC, a retirar de la tribuna d'oradors, mentre parlava davant del ple, un adhesiu al revers de la seva tauleta electrònica que deia: "Fora Vox".

El conflicte entre Batet, Dantas i Iván Espinosa de los Monteros ha arribat quan, després de cinc minuts de parlament, el diputat d'ultradreta ha demanat la paraula per denunciar la visibilització d'aquest adhesiu, al mateix temps que la també diputada de Vox Macarena Olona increpava diputats de la bancada contigua, ocupada per integrants d'Unidas Podemos, perquè han començat a protestar.

Quan Batet li ha donat la paraula a Espinosa de los Monteros, aquest ha demanat a la presidenta de la Cambra que exigís la retirada del lema i faci complir "les normes de decòrum". Tot seguit, Batet ha demanat a Dantas que, efectivament, retirés el lema i li ha etzibat que "no és bo que hi hagi manifestacions relacionades amb altres grups parlamentaris mitjançant pancartes o cartells".

Dantas, ha acabat per tapar l'adhesiu de la Plataforma Antifeixista de Catalunya, segons ha revelat, i ha prosseguit el discurs, que ha començat amb una referència de solidaritat al diputat d'Unidas Podemos i membre de la mesa del Congrés Gerardo Pisarello, que va ser protagonista d'unes declaracions completament racistes per part de Vox, que va aprofitar per demanar que se l'expulsés del país arran de les seves declaracions sobre la monarquia.

Aquesta no és la primera vegada que Batet sol·licita als diputats que s'apartin cartells o missatges sobre els partits propis o altres. Recentment, als diputats de Cs ja se'ls va advertir que havien d'amagar símbols o logos de la formació quan se'ls donava la paraula als escons.