La Plataforma per la Llengua ha denunciat que l'Ajuntament de Barcelona, dirigit per Ada Colau, ha espanyolitzat els nous semàfors de Barcelona i ha ignorat la llengua catalana, i ha posat com a exemple els que han instal·lat a la plaça Alfonso Comín.

A la imatge apareix la inscripció "Pulse el botón" (Premeu el botó) i "Espere verde" (Espereu el verd) en espanyol, la qual cosa vulnera la normativa.

"L'Ajuntament de Barcelona ignora el català en els nous semàfors de la ciutat. A la imatge, el que s'acaba d'instal·lar a la plaça Alfonso Comín. Alcaldessa Ada Colau, li exigim que doni llum verda al català als senyals de trànsit de Barcelona", ha indicat la Plataforma per la Llengua.  

Aquesta polèmica coincideix amb un increment de la retolació comercial a la ciutat de forma irregular, sense el criteri d'usar almenys la llengua catalana, que és el que fixa la normativa.

A tot això, l'Ajuntament a respost a Plataforma per la Llengua al·legant que en el moment que es va fer en canvi, el consistori no va trobar el recanvi que utilitza normalment i per tant el va posar en castellà. A més, també ha afegit que aquesta mateixa setmana "es col·loca el recanvi correcte".