L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es troba confinada al seu domicili per ser contacte estret amb dos positius de coronavirus. Així ho ha confirmat la mateixa Colau a través de la seva pàgina d'Instagram. Es tracta de dos membres del seu nucli familiar que s'han infectat, Colau no ha especificat quins, mentre que ella i l'altra persona han donat negatiu. "Afortunadament, els dos positius tenen, ara per ara, símptomes lleus", ha assegurat l'alcaldessa en el missatge. Arran del contacte amb els positius i fins que no li facin un test PCR que confirmi el negatiu, l'alcaldessa ha suspès l'agenda que tenia programada per la setmana que ve i "treballaré des de casa", ha explicat. 

Colau, aïllada

En la publicació d'Instagram que ha penjat aquest dissabte a la tarda, Colau ha detallat que "de les 4 persones del nucli familiar, dos han donat positiu i dos hem donat negatiu". És per això que haurà de romandre aïllada a casa seva "a l’espera de fer test PCR a mitjans de la setmana vinent que confirmi el negatiu". Així doncs, l'alcaldessa s'ha vist obligada a cancel·lar la seva agenda i fer la seva feina des de casa. 

instagram ada colau covid

El covid no frena

Els nous contagis diaris per covid-19 segueixen disparats. Per segon dia consecutiu se situen per sobre dels 4.500 nous casos de coronavirus al dia, unes xifres que no es donaven des del juliol d'aquest any, quan Catalunya es trobava immersa en la cinquena onada. Ara, en la sisena onada, el nombre de contagis comencen a recordar darrera explosió de la pandèmia. En les darreres 24 hores, el Departament de Salut ha notificat 4.706 nous contagiats pel virus, un centenar més que en la jornada anterior. Caldrà esperar per veure si registrar més de 4.000 contagis al dia es convertirà en tendència en aquesta nova etapa de la pandèmia o si es tracta d'un augment puntual. Per una banda, els pròxims dies és molt probable que les xifres de contagis disminueixin per un motiu logístic: els caps de setmana es fan menys tests. Per altra banda, però, es podran començar a detectar els contagis fruit del pont de la Puríssima. 

No només els contagis preocupen en aquesta nova onada, també l'empitjorament constant dels indicadors epidemiològics. El risc de rebrot torna a pujar i passa de 469 a 502 punts, 33 més que ahir. Una situació similar s'observa en la incidència acumulada a 14 dies (iA14) que escala fins als 402,65 casos, una trentena més que en la jornada anterior. La sisena onada deixa la seva petjada en els hospitals catalans. Després d'uns mesos de treva després de l'explosió de casos de l'estiu ara els llits ocupats per malalts de coronavirus tornen a fregar el miler. Concretament, en els darreres hores Salut ha notificat que hi ha 976 malalts a planta per covid, 37 més que ahir. 

 

Foto principal: l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN