Farts. Un grup d'activistes independentistes han irromput al Parlament aquest dimecres, durant la sessió de control del ple, per a fer sentir el seu missatge, que han dirigit directament als diputats: "Sou uns vividors". Els membres de la plataforma, que té per nom Silenci, han lamentat la deriva de l'executiu català, que acusen que no legislar pel poble i de només pensar en els interessos partidistes. "Tenen les esquenes molt amples i les butxaques molt plenes", han dit un cop han marxat de l'hemicicle.

L'acció de protesta s'ha produït quan la desena d'activistes, que es trobaven ubicats a la zona de convidats (al capdamunt de la cambra), han decidit interrompre el ple i baixar les escales fins a situar-se al peu de l'hemicicle. Un cop aquí, s'han quedat en silenci i mostrant cartells amb els seus lemes: "El poble no us dona la paraula per a falses taules de diàleg", "Diputades i diputats: ni representants ni legisladors, només sou uns vividors", i "Si no sou fidels al mandat del poble, no sou dignes de representar-nos". La protesta ha estat aplaudida pels diputats de la CUP, mentre que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, s'ha vist obligada a suspendre la sessió durant un parell de minuts i s'ha dirigit als activistes per a parlar amb ells.

 

Contra la taula de diàleg i Aragonès

Els manifestants han fet palesa la seva vocació independentista. Un cop han marxat de l'hemicicle han explicat a la premsa el seu posicionament respecte a la taula de diàleg, que han titllat de "farsa", i han criticat que l'executiu català hagi abandonat l'esperit de l'1 d'octubre: "Volem que aquests senyors siguin fidels al mandat del poble, i que, si no ho són, que marxin". També han criticat que ells han estat actius durant tot el procés independentista, però ara han estat abandonats. "Hem fet tot el que ens han dit, però ara que no els interessem ens tenen aparcats", han explicat. I han estat contundents amb la seva valoració del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui han acusat de "ratllar la mala educació" perquè mai s'ha interessat pels activistes. "Laura Borràs podria donar moltíssimes lliçons al president de la Generalitat".

Manifestants Parlament Montse Giralt

Quatre mesos i mig de silenci

La plataforma Silenci ja fa quatre mesos i mig que es presenta gairebé cada dia de la setmana davant de l'edifici del Parlament per a protestar contra el govern i els diputats. Fins ara, els manifestants havien estat drets davant la cambra catalana, aguantant aquests mateixos cartells i mostrant-los als representants polítics i al públic que s'interessés per ells, fins que avui han decidit pujar de to la seva acció reivindicativa. De fet, aquest grup, d'edat avançada, fa temps que ha participat en nombroses accions durant el procés, i destaquen que fins i tot han anat a Madrid per a protestar contra el jutge Carlos Marchena.