Nova vaga de fam en defensa del català a l'escola. L'activista Salvador Ribot ha començat aquest divendres una vaga de fam a Celrà (Gironès) per salvaguardar la llengua catalana als centres educatius arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'impartir el 25% de classes en castellà a l'escola. Així, Ribot s'uneix a la cadena de protestes iniciada pels dos activistes Jaume Sastre i Carles Furriols a Vic el mes d'abril passat. 

El militant per la llengua Salvador Ribot assegura que està cansat de la "política autonòmica" i defensa la llei de política lingüística del 1982 perquè, segons ell, el va "salvar" quan era jutge de pau. "Vull que reflexionin, que pensin en els seus fills, en els mestres, en les escoles i no tant en la política autonòmica", afirma. Així doncs, l'activista té previst mantenir la protesta, almenys, fins que la nova llei es porti a votació.


Salvador Ribot ha iniciat una vaga de fam per "salvar" el català com a llengua vehicular a l'escola. Es tracta d'una acció que ha arrencat a les nou del matí d'aquest divendres amb l'objectiu de fer visible el seu malestar per la nova llei de política lingüística que el Parlament vol aprovar. En aquest sentit, mentre duri la protesta s'estarà en un espai municipal de Celrà, on ha rebut visites de simpatitzats i alcaldes de la zona. A més, Ribot també ha rebut el suport de l'expresident Quim Torra, que li ha dedicat una piulada a Twitter. 

"Nosaltres ja tenim una llei i no cal canviar-la perquè ens ha servit i ens hauria de servir molts anys més", assevera. En aquesta línia, apunta que en cas que es faci el ple del 31 de maig aniran davant del Parlament a llegir un manifest. "Estic segur que no estarem sols", afegeix. Amb tot, l'activista assegura que es mantindrà ferm per fer "reflexionar" els polítics.

Cadena de vagues de fam

Salvador Ribot s'ha sumat a la cadena de vagues de fam que van iniciar Jaume Sastre i Carles Furriols a Vic el passat 20 d'abril contra la modificació de la Llei de Política Lingüística. Jaume Sastre va suspendre la vaga de fam en defensa del català quan feia vuit dies que l'havia començada a Vic. Així, va complir el termini anunciat mentre que l'altre activista, Carles Furriols, va haver de deixar-ho uns dies després per prescripció mèdica.

Quan van iniciar la protesta ja van dir que s'allargaria fins al 28 d'abril, quan es preveia que el Parlament votés la modificació de la Llei de política lingüística. Un tràmit que s'ha ajornat i que els activistes valoren com una "victòria parcial" alhora que subratllen la necessitat de seguir mobilitzats i a l'"aguait" per defensar el català arran de la sentència del TS del 25% de castellà a les escoles.