La ràdio francesa de Barcelona Equinox ha alertat que encara hi ha dubtes sobre si l'acte públic amb Carles Puigdemont es podrà celebrar a Perpinyà el proper 29 de febrer. Sembla que a la Catalunya Nord hi ha molts rumors sobre problemes amb la celebració. Tot i que l'independentisme continua preparant la gran trobada de Perpinyà, el Ministeri de l'Interior francès estaria intentant evitar la celebració de l'esdeveniment.

Equinox informa que des del Ministeri de l'Interior francès s'hauria trucat a l'alcalde de la ciutat, Jean-Marc Pujol, per "aconsellar-lo" que no permetés el míting de Puigdemont. Però Pujol s'hi hauria negat i hauria defensat obertament el dret d'un diputat europeu a fer actes públics. A França estan en campanya per les eleccions municipals i Pujol no vol perdre l'electorat catalanista.

El pla de la trobada ha de ser acceptat per la Prefectura de Perpinyà, que depèn del Ministeri de l'Interior francès. La Prefectura hauria de verificar la idoneïtat de les mesures de seguretat previstes per a les persones i béns (s'espera que hi vagin unes 100.000 persones, el que suposaria gairebé el mateix volum que la població de la ciutat). Josep Bonet, president del Consell per la República de Perpinyà després de la dimissió de Júlia Taurinyà, assegura que tot està a punt i que les precaucions preses són les habituals en un acte d'aquest tipus. Però fins ara els tècnics de la Prefectura no s'han volgut reunir amb els responsables del Consell per la República, els organitzadors de l'acte, per discutir aquest afer. I la Prefectura podria prohibir el míting, fins i tot el dia abans, si al·legués que pot posar en risc l'espai públic. Ara bé, la Prefectura també tem que una suspensió de l'acte derivi en incidents.

Per altra banda, hi ha un altre esdeveniment convocat el mateix dia al Saló d'Exposicions de Perpinyà: Animaliades.