El president del PP, Pablo Casado, ha criticat aquest diumenge l'acte que ha fet Ciutadans a Altsasu. "Nosaltres ho vam fer fa quatre mesos, sense necessitat de fer tant soroll", ha dit en un acte a Sevilla. Malgrat que ha reconegut que el PP també hi ha participat, Casado ha remarcat que el 24 de juny el PP va anar a la caserna de la Guàrdia Civil a "abraçar els agents", "condemnar les agressions" i dir que "el PP no permetria que Navarra es convertís en un annex de ningú". A més, el president del PP ha acusat la resta de partits de "permetre que els independentistes es presentessin a les eleccions" i de dir ara que "no poden seguir governant". Segons Casado, el suport dels diferents partits a la convocatòria d'eleccions a Catalunya va fer que el 155 no s'apliqués amb l'"extensió temporal" i l'"amplitud competencial" que volia el PP.

Casado ha reiterat que el PP "sempre estarà on hi hagi una reivindicació constitucionalista i contra els abertzale i els independentistes". "Ningú ens donarà lliçons de com hem de fer-ho", ha apuntat. 

Sánchez, "venut a l'independentisme"

El president del PP ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'estar "venut a l'independentisme" i de fer "barbaritats contra la seguretat jurídica, la unitat nacional i la igualtat de tots els espanyols". "És inadmissible que el govern retiri el delicte de rebel·lió", ha indicat Casado, tot apuntant que aquesta "retirada" de la rebel·lió és el "gest" que li va demanar el president de la Generalitat, Quim Torra.