Tot per Terrassa (TxT), ERC i Junts han arribat a un acord per configurar un govern tripartit per als pròxims quatre anys a la cocapital vallesana. Així doncs, Jordi Ballart (TxT) tornarà a ser alcalde del municipi de la mà dels seus socis durant el mandat 2019-2023, ERC, i integrant Junts com a nous companys d'executiu. L'acord que manté Ballart a l'alcaldia es farà públic aquest mateix divendres en un acte a la plaça Primer de Maig. 

📊 Resultats Eleccions Terrassa | Escrutini de les Municipals 2023

Aquest acord permet assolir la majoria absoluta al ple, amb 11 regidors de TxT, 2 d'ERC i 2 de Junts, sumant-ne 15 dels 14 necessaris per assegurar la governabilitat. A l'oposició quedaran el PSC amb 7, Vox amb 3 i el PP amb 2. De manera que Terrassa encara una legislatura que serà continuista. La continuïtat justament ha estat l'opció més votada, ja que TxT va obtenir 26.732 vots (33,46%). Aquest segon mandat amb Tot per Terrassa demostra quelcom que ja va dir Ballart el dia de les eleccions: "Tot per Terrassa no és flor d'un dia": "Som la llavor d'un arbre que mai desapareixerà", va afegir. 

En una entrevista a ElNacionat.cat, Ballart va anticipar que, malgrat l'èxit del projecte TxT no pensen exportar-lo fora del municipi. "No obrirem franquícies en cap altre municipi. És veritat que hi ha alguns municipis que ens han preguntat i s'han interessat per conèixer l'experiència i hi ha iniciatives similars, però no tenim cap relació política més enllà de les simpaties que podem tenir, però que no tenim vinculació política amb ningú."

La carrera de Ballart

Fa quatre anys va guanyar folgadament per sorpresa, arrabassant-li el lloc al socialista Alfredo Vega i posant fi a una ratxa socialista de 40 anys. De fet, Ballart ja havia estat alcalde pel PSC, primer en substitució de Pere Navarro i després guanyant els comicis del 2015, però va dimitir dos anys després en protesta per l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, estripant també el carnet socialista. L'any 2018 va presentar la formació Tot Terrassa, candidatura amb què es va presentar —i va guanyar— a les municipals del 2019. 

Ballart ja havia avançat durant la campanya que, si guanyava, la seva intenció era seguir governant amb Esquerra Republicana, tot i que els republicans d'Ona Martínez han perdut 3 regidors, mentre que Junts per Catalunya es manté amb 2 cadires. La irrupció de Vox a l'Ajuntament amb 3 escons i la del PP amb 2 ha desterrat Ciutadans, però fa que la representació de la dreta augmenti al consistori i que l'extrema dreta entri per primera vegada a l'ajuntament.