El PSC, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts han arribat a un acord per tal que les quatre formacions integrin conjuntament el govern municipal que es formarà a Badalona després de la moció de censura a Xavier García Albiol, que tindrà lloc el proper 8 de novembre. Aquest pacte convertirà en nou alcalde de la ciutat badalonina a Rubén Guijarro, del PSC.

Els quatre partits han anunciat aquesta entesa per formar executiu de manera conjunta a través dels seus comptes de Twitter. Expliquen que han arribat a un acord "per un govern de progrés que retorni la dignitat a les nostres institucions" i, alhora, asseveren que donaran els detalls d'aquest acord "en els propers dies".

TUIT acord psc erc junts comuns badalona

Aquest acord l'integren, per ara, 12 regidors: els sis del PSC, tres d'ERC, dos de Badalona En Comú Podem i el regidor de Junts per Badalona. El pacte de govern, de moment, no inclou Guanyem Badalona, que en els darrers dies ha anunciat la seva predisposició a formar part d'un govern de concentració amb aquestes formacions. El que sí que està garantit és el suport de Guanyem a la moció de censura.

Gir en les negociacions

L'entesa entre el PSC, ERC, els comuns i Junts s'anuncia el mateix dia en que Guanyem ha expressat que "la millor opció per Badalona és un govern de concentració, plural, amb majoria absoluta, amb els 16 regidors que ara estàvem a l'oposició". Una vegada se superi la moció de censura, des de Guanyem consideren que és "el moment de construir aquest govern".

El passat dimecres, des de Guanyem constataven una "crisi de confiança" amb el PSC, però poc després sostenien que no havien dit "en cap moment" que la seva posició fos la de no entrar al govern. Tot i això, afirmaven que el que calia era un "govern fort" i que això es pot fer "des de dins i des de fora".

Albiol tornarà a ser candidat el 2023

Malgrat aparèixer esquitxat en la investigació dels Papers de Pandora, tant el PP com Xavier García Albiol han anunciat que l'encara alcalde de Badalona tornarà a ser el candidat a les eleccions municipals de 2023. En la roda de premsa posterior a la tramitació de la moció de censura, Albiol va afirmar: "Veïns i veïnes, podeu tenir l'absoluta seguretat que em dedicaré en cos i ànima a que el maig de 2023 Badalona pugui tornar a tenir l'alcalde que vulgui la majoria".

El líder del PP a Badalona també va asseverar que "els hi vull dir des de l'emoció, el dolor, la pena i el patiment, que si algú creu que a mitjà termini seguirà guanyant en els despatxos el que no guanya a les urnes, és que no coneix a la ciutat i no em coneix a mi". Per a l'alcalde de la ciutat badalonina, "la moció se sustenta en la incapacitat i la impotència política de veure com el projecte del PP a Badalona cada dia té més suports". Una moció que, en tot cas, prosperarà el proper 8 de novembre, quan Guijarro es convertirà en el nou batlle de la ciutat.

 

Imatge principal: Regidors del PSC, ERC, Junts i comuns registren la moció de censura a l'Ajuntament de Badalona. Pau de la Calle.