Totes les diputades –i també els diputats—d’Esquerra Republicana faran vaga el proper dijous 8 de març. Així ho ha anunciat la diputada al Parlament, Jenn Díaz, acompanyada de totes les dones del Grup Republicà. A l’aturada feminista també s’hi sumaran tots els seus parlamentaris al Congrés de Diputats i al Senat. També ha anunciat que han aconseguit introduir paritat en el preacord amb JxCat, una paritat que afectarà totes les conselleries i els departaments del Govern.

En aquest sentit, Díaz ha fet una crida a la resta de partits perquè s’hi afegeixin. Ha reivindicat que ERC ja va fer una llista cremallera a les eleccions del 21-D, que van ser els únics a proposar una dona –Alba Vergès— a la Mesa i que tenen una presidenta de grup parlamentari. Atès que als representants públics no se’ls descompta el sou per vaga, han explicat que destinaran la part corresponent a entitats feministes d’arreu el país.

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha exposat els motius pels quals se sumaran a la vaga feminista, entre ells la bretxa salarial del 23,9% de mitjana, la “feminització de la pobresa”, l’afectació de la maternitat sobre les carreres professionals de les dones, les discriminacions i la violència masclista, entre altres.

“Volem trencar els sostres de vidre”, ha assegurat Carme Forcadell, que ha afegit: “Volem que les noves generacions creixin empoderades, que les adolescents es beneficiïn de tot allò que vam conquerir”. La “igualtat efectiva”, ha conclòs l’expresidenta de la cambra, només s’assolirà amb una República feminista.