La coordinadora d'accions de suport a la vaga de fam dels presos polítics ha anunciat que han preparat dues accions a Montserrat i Cornellà i una tercera prevista a Barcelona de dejuni col·lectiu per fer costat als presos polítics. El dejuni de Montserrat s'iniciarà diumenge a les 19h, amb un acte simbòlic que comença prenent un got d'aigua.

Segons han explicat els portaveus de la coordinadora Jordi Vilarasau i Vicenç Relats, el dejuni recull la inciativa en el mateix sentit que es va dur a terme l'any passat, està dirigit a persones d'entre 18 i 75 anys, i cal superar un control mèdic a banda del control que se segueix mentre es realitza l'acció. La durada del dejuni és un mínim de dos dies i un màxim de 7, i hi ha un topall de deu persones.

La iniciativa, que descriuen com "una acció de consciència, pròpia del moviment de la no-violència", s'impulsa des del web prouostatges.cat, on s'hauran d'inscriure tots aquells que hi vulguin prendre part. L'any passat van participar en els dejunis més de 300 persones.

El grup de coordinació d'actes de suport a la vaga de fam de Lledoners es va constituir aquest dilluns i l'integren, entre d'altres, l'ANC, Òmnium, l'AMI i l'Associació de Municipis de Catalunya, ERC, PDeCAT, CUP, el grup parlamentari de JxCAT i els membres dels Comuns Elisenda Alamany i Josep Nuet.

A banda de l'espai que hi ha preparat a l'abadia de Montserrat per dur a terme els dejunis, el de Cornellà començarà la setmana vinent, el dia 14, al casal parroquial Santa Maria, el mateix lloc on van posar-se en marxa els de l'any passat. La previsió és que l'espai de Barcelona estigui a punt divendres, tot i que no està encara confirmat.

Els dejunis aniran acompanyats d'altres accions. De moment, l'AMI organitza la presentació de mocions als Ajuntaments en suport a la vaga de fam.

Segons han explicat els portaveus, "la finalitat del grup és posar en comú i compartir les diferents iniciatives que sorgeixin de cara a donar suport a la vaga de fam i a qualsevol altre acció que puguin emprendre els presos".