Acció per la República, que aplega diputats independents de JxCat, reclama una "candidatura excepcional" de totes les forces independentistes a les eleccions espanyoles del 10 de novembre encapçalada pel president Carles Puigdemont i el vicepresidnet Oriol Junqueras.

L'organització política ha fet públic un manifest on defensa que cal abordar el 10-N "plantejant un programa de ruptura i de defensa dels drets nacionals i democràtics. La persistent repressió, que només busca atemorir i dividir l’independentisme, ha de provocar la reacció contrària: la unitat independentista".

Afegeix el manifest que "en els moments excepcionals cal adoptar solucions excepcionals" i sosté que arribar a un acord per una llista unitària "només depèn de la bona voluntat dels partits independentistes".

"Ara és l’hora que el màxim nombre de diputats, representant la majoria social dels ciutadans de Catalunya, defensi sense cap partidisme un programa de mínims: llibertat, democràcia i autodeterminació", conclou el manifest que destaca el fracàs del diàleg pregonat des de Madrid.