Membres de l'organització ecologista Greenpeace han bloquejat de matinada les entrades a l'edifici del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació exigint al ministre Luis Planas el tancament de les macrogranges a Espanya. Una vintena d'activistes han bloquejat tots els accessos a l'edifici del ministeri, ubicat davant la madrilenya estació Porta d'Atocha, exigint el tancament de les macrogranges i la reducció de la cabana de ramaderia extensiva al país.

"Portem mig milió de firmes de persones que exigim el final de les macrogranges. És el moment que Planas passi a l'acció. El futur del planeta i de l'aigua passa per canviar el model agroalimentari", ha afirmat el responsable de la campanya d'agricultura de Greenpeace, Luis Ferreirim. 

"Tanquem el Ministeri d'Agricultura fins que el ministre tanqui les macrogranges. Ens ancorem en tots els accessos i resistirem. Sacrificar centenars de milions d'animals a l'any és cruel, enverina l'aire, el terra i, especialment, les nostres aigües. Ja n'hi ha prou!", es llegeix en un comunicat publicat per l'organització a la xarxa social Twitter. "No volem ser la quadra, la cort, el galliner o l'escorxador de mig món!", ha afegit Greenpeace, que ha publicat diversos vídeos en els que es veuen activistes col·locant una planxa metàl·lica a la porta principal del ministeri i ancorant-se a les portes laterals.

L'organització ambientalista ha portat fins al Ministeri d'Agricultura una caixa amb mig milió de firmes en contra de les macrogranges al país, mentre que ha demanat a Planes que també firmi la resolució. En tant, la policia espanyola ja s'ha traslladat a les dependències del Ministeri d'Agricultura.

Greenpeace i la llei mordassa

Precisament aquest dimarts, col·lectius socials com Amnistia Internacional, No Somos Delito o Greenpeace lamentaven "l'oportunitat perduda" de reformar la llei mordassa en no aconseguir el suport de la majoria de la Comissió d'Interior i consideren que suposa "una notícia pèssima per als drets humans". En un comunicat conjunt, una desena d'organitzacions lamentaven el fracàs de la reforma de la llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a llei mordassa, que "ha impactat de forma molt negativa en el dret a la protesta, a la llibertat d'expressió i en els drets de les persones migrants i refugiades durant els gairebé vuit anys que porta en vigor". "La seva modificació era molt necessària i una cosa reclamada des de fa anys per diversos organismes internacionals i regionals de drets humans, com la Comissària de Drets Humans i la Comissió de Venècia del Consell d'Europa, pel seu potencial repressiu", recordaven.