L'Audiència de Barcelona ha absolt un jove manifestant acusat d'atacar agents del Cos Nacional de Policia  l'octubre del 2019 durant les manifestacions independentistes a Barcelona contra la sentència de l'1-O. La fiscalia li demanava tres anys de presó per desordres públics i atemptat contra l'autoritat per llençar pedres als policies, però el tribunal no considera demostrat que fos ell, veí de Castellbisbal, qui llancés les pedres i qui va amenaçar i insultar els agents des d'una boca de metro al passeig de Gràcia.

Segons la sentència, cap a les 10 de la nit del 18 d'octubre tres unitats del Cos Nacional de Policia van anar a la plaça Catalunya a ajudar els seus companys, que s'havien quedat sense material antiavalots i estaven sent atacats per una gran quantitat de manifestants, molts d'ells encaputxats. Quan van arribar els van llençar pedres, llambordes, papereres metàl·liques, pals de fusta i altres objectes contundents contra les furgonetes. Els policies van estar dispersant els esvalotadors fins poc abans de les 11 de la nit. 

No està provat que llencés pedres

Cap a aquella hora, els aldarulls es concentraven a la confluència de passeig de Gràcia amb Gran Via. L'acusat i una desena de persones més eren a la zona i algú, potser ni pertanyent a aquell grup, va llençar tres pedres contra agents policials, una de les quals va impactar a l'armilla d'un comandament. Immediatament, el grup es va desplaçar a la boca del metro de passeig de Gràcia. Des del vestíbul, van increpar els agents dient-los "feixistes", "fills de puta", "baixeu aquí si teniu collons, que us matarem".

 

Això no obstant, els magistrats no consideren acreditat que l'acusat fos cap dels que va increpar els agents o llencés les pedres contra ells. A més, els magistrats recorden que insultar els agents no és "lamentablement" un delicte, i les amenaces de mort serien lleus.