La guerra per la decoració de Nadal està servida. Si hi ha una ciutat a l'estat espanyol que s'ha guanyat la fama per l'espectacularitat de la decoració nadalenca ha estat Vigo. El seu alcalde, Abel Caballero, fa anys que treu pit de com llueix la ciutat durant l'època nadalenca. Ara, a Caballero li ha sortit competència, ja que, el passat dissabte, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va assegurar que la ciutat tindrà l’arbre de Nadal il·luminat “més alt de l’estat espanyol”. Davant de l'amenaça d'Albiol, l'alcalde gallec s'ho ha pres amb humor, i ha assegurat a RAC1 que "el Nadal de Vigo només competeix amb el de Nova York, la resta són altres divisions".

Caballero ha pujat l'aposta d'Albiol i ha anunciat que les celebracions de Vigo aquest 2023 "portaran sorpreses", tot i que, ha demanat paciència. "Farem la presentació i hi haurà grans sorpreses, però tot el que faci ara ens ho copiaran", va assegurar aquest dimarts. Amb tot, reconeixia que "hi ha molts alcaldes i alcaldesses que ho estan fent molt bé amb el Nadal". 

El nou Nadal d'Albiol a Badalona

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, durant un acte organitzat pel PP el dissabte passat a la demarcació de Barcelona per iniciar el curs polític, va anunciar que Badalona tindrà l’arbre de Nadal il·luminat “més alt de l’estat espanyol”. L’arbre, que estarà ubicat a la plaça Josep Tarradellas, tindrà una alçària de 40 metres i un diàmetre de 15, i estarà format per 65.000 llums led. La previsió és que l’encesa es faci el divendres 17 de novembre, segons va avançar el batlle badaloní, que va ressaltar que l’arbre badaloní superarà el que instal·la la ciutat de Vigo, a Galícia, que fa uns 35 metres. “Farem arribar aquest missatge a algú de l’altra punta d’Espanya”, afirmava Albiol entre riures, tot refermant: “A Badalona som els primers en moltes coses”. "Quan governes t’has de preocupar del dia a dia dels veïns, però també marcar terreny amb altres iniciatives", va afirmar Albiol. 

Vigo, el Nadal més espectacular

La ciutat gallega de Vigo és coneguda per ser una de les més pomposes d'Espanya quan es tracta de decoració nadalenca, i el seu alcalde, Abel Caballero, n'està d'allò més orgullós. Tant és així que des del mes d'agost ja es treballa en la preparació de les llums nadalenques. Llums, mobilitat, trànsit o atraccions ja es van discutir en el primer ple del comitè especial d'organització per al Nadal de Vigo. Caballero està tan convençut del nivell de decoració de Vigo que l'any 2021, va afirmar que Nova York es quedaria petita en comparació amb la ciutat gallega, i que així ho podria corroborar tothom que visités Vigo. "Volem que el Nadal continuï creixent, estendre-ho cada vegada més pel conjunt de la ciutat i minimitzar els efectes col·laterals que produeixen alguna dificultat", va explicar.

El passat Nadal, les llums de Vigo es van encendre el 19 de novembre, més d'un mes abans de Nadal. Quan va prémer el botó daurat, totes les llums de la ciutat es van il·luminar, entre aplaudiments del públic. A més, confeti i neu artificial van començar a volar.  Amb més d'11 milions de llums LED i 400 carrers adornats, Vigo va comptar amb multitud d'elements il·luminats com l'arbre gegant, situat a la Porta do Sol i el gran regal de Gran Via, a més d'un ninot de neu gegant i una bola de Nadal. També va comptar amb nous adorns com un castell o una estrella fugaç de llums, que se sumaven a la sínia de més de 60 metres d'altura des de la qual es podia gaudir de les millors vistes de la ciutat il·luminada.