La polèmica per una presumible xiulada a l'himne d'Espanya a la final de la Copa del Rei d'aquest dissabte al Wanda Metropolitano es va encenent cada vegada més a mesura que s'apropa la data. A tan sols dos dies perquè se celebri, i després que el president de la Lliga, Javier Tebas, deixés anar ahir que xiular-lo "és violència verbal", avui el director de l'ABC, Bieito Rubido, exigeix que "se suspengui qualsevol partit en el qual s'insulti a l'himne del meu país".

Ho ha fet en un article titulat "Guanyar-se el respecte", on ha demanat ha volgut deixar ben clar que "el respecte als altres és fonamental per viure en democràcia, però difícilment puc respectar algú que no deixa d'agredir-me amb el seu menyspreu i el seu xiulet".

Ara bé. Tebes ja va aclarir que no es pot suspendre un partit preveient el que passarà i que, una vegada començat, tampoc no es pot cancel·lar. Però Rubido continua insistint en la seva idea que "gran part de la societat espanyola aplaudiria si dissabte vinent hi hagués el coratge de suspendre la final de la Copa del Rei de futbol a res que es xiuli a l'himne de tots els espanyols".

Exemplificant en la seva persona la situació, el director de l'ABC es lamenta que "crec haver-me guanyat que les meves autoritats em defensin de l'agressió que per a tots els nacionals d'aquest país representa la burla al nostre himne" i sostenint que "em mereixo tant respecte i sóc tan digne com qualsevol independentista".

Precisament per tot això, Rubido vol deixar clar que "no pretenc que li tinguin por a la democràcia els qui no creïn en ella, però sí que no resulti gratis vilipendiar el patrimoni històric i emocional que per a qualsevol nació representa el seu himne" perquè, subratlla, "fa anys que som excessivament complaents amb els qui ens menyspreen. Si no et respectes a tu mateix, estàs condemnat a la burla permanent", sentencia.