El ministeri de Transports ha creat aquesta setmana una nova Direcció General d'Agenda Urbana i per ocupar el lloc de director general ha estat elegit l'arquitecte José Ignacio Carnicero, el qual és, segons el diari ABC, "el millor amic" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, fet que porta aquest diari a concloure que el lloc s'ha creat ad hoc per designar a dit Carnicero.

Aquest és el tema principal de la portada del diari monàrquic, que ahir a la nit no va voler fer públic el seu tema principal per evitar que la notícia es difongués abans de temps. Si el titular és meridianament clar: 'Sánchez crea una direcció general per al seu millor amic', l'avanttítol encara ho és més: "'Digitocràcia' a la Moncloa". "Company des del col·legi i de l'equip de bàsquet, Ignacio Carnicero dirigirà la nova àrea d'Agenda Urbana i Arquitectura", resa el subtítol.

portada abc

El cert és que Sánchez i Carnicero es coneixen des dels nou anys d'edat i que ambdós van coincidir jugant a bàsquet a l'Estudiantes. Posteriorment, Carnicero va col·laborar en vídeos electorals de Sánchez de tall personal, com alguns d'elaborats per a les primàries del PSOE el 2014 o en una jornada de reflexió el 2016.

La nova Direcció General d'Agenda Urbana es crea en virtut de la reestructuració ministerial. El nomenament de Carnicero va ser publicat al Butlletí Oficial de l'Estat ahir dimecres i va ser decidit en el consell de ministres de dimarts.