El president de Vox, Santiago Abascal, ha destacat aquesta nit que el seu partit s'ha consolidat com una nova alternativa a l'esquerra i ha advertit que faran valer els seus vots i no admetran "cordons sanitaris" en les comunitats i municipis on seran determinants per formar governs. "Que no oblidi ningú que Vox farà valer els seus vots. Això significa que no permetrem cordons sanitaris de cap tipus, insults, estigmes o etiquetes d'aquells que per governar pactaran amb nosaltres," ha avisat Abascal.

En declaracions des de la seu nacional del partit després de conèixer l'escrutini de les eleccions municipals, autonòmiques i europees d'aquest diumenge, el líder de Vox ha establert les bases de les negociacions. "Qui vulgui comptar amb el nostre suport per a una majoria alternativa, haurà de ser respectuós i flexible com Vox es compromet a ser", ha garantit.

Ha ressaltat que "ha començat una nova etapa política a Espanya" i ha subratllat que han aconseguit consolidar una alternativa "clara, neta i valenta" davant els postulats de l'esquerra i el separatisme i que han demostrat que es pot construir una majoria política "sense complexos".

Segons ha incidit, als 24 diputats nacionals i el seu senador, Vox ha aconseguit sumar aquest diumenge tres escons en les eleccions europees, en les quals han passat de 250.000 vots a 1,3 milions. Però ha afegit que també compten ja amb representació als Parlaments autonòmics de Múrcia, Madrid, Extremadura, Castella i Lleó, Cantàbria, Aragó, Astúries, les Balears, Andalusia i Comunitat Valenciana.

Ha assegurat que no només estaran en aquestes institucions, sinó que seran determinants a Múrcia i Madrid i al 30 per cent de les capitals de província per elegir els alcaldes. Entre elles, ha esmentat Burgos, Almeria, Santander, Badajoz, Lleó, Jaén, Guadalajara, Palència, Terol, Saragossa, Alacant, Còrdova, Granada i Madrid, així com a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.