"Podria tractar-se d'un intent de rebel·lió però no es va consumar". Així ho ha explicat el ministre de Foment, José Luís Ábalos, en una entrevista a El Objetivo de La Sexta i preguntat sobre les suposades pressions sobre l'Advocacia de l'Estat que finalment va acusar els presos polítics de sedició i malversació, però no de rebel·lió.

Ábalos ha exposat que aquest òrgan "no firmaria mai un informe que no fos legal". El ministre ha volgut aclarir que la feina de l'Advocacia de l'Estat es plantejar diferents enfocaments i buscar una sortida legal rigorosa jurídicament i "atenent a la política del govern". La voluntat "és iniciar el procés on s'ha de qualificar fets, no sentenciar" i ha afegit que "l'ús de la violència l'ha de determinar el jutge".

"Tinc dubtes que existís el delicte de rebel·lió". El ministre ha exposat que "rebel·lió com a tal no es va produir" perquè aquesta implica violència. Sí que ha recordat que "la sedició inclou actes tumultuosos". "Com a molt hi podria haver hagut un intent, però no es va consumar". Ábalos ha volgut deixar clar que "el president pensa el mateix".