El ministre de Foment i secretari d'organització del PSOE, José Luís Ábalos, ha assegurat avui que la seva formació prefereix pactar amb Ciutadans abans que amb els partits independentistes. En una entrevista concedida a El Español, el ministre ha dit que és preferible pactar amb algú que no qüestioni la unitat d'Espanya.

Alhora, Ábalos ha recordat que des del PSOE s'ha demanat pactar amb la formació liderada per Albert Rivera, però que desgraciadament no s'ha aconseguit. A més, també en relació amb els independentistes, el ministre ha afirmat que els socialistes no en busquen el suport.

"No platejarem cap cordó sanitari"

Preguntat per si el PSOE aplicarà un cordó sanitari a l'independentisme, el ministre de Foment ha contestat que no: el PSOE no plantejarà cap mena de cordó sanitari a cap partit, excepte si alguna formació "representa una amenaça per a la democràcia".

En la mateixa línia, Ábalos també ha dit que no demanaran cap vot que els comprometi, en referència als independentistes, tot i que també ha reconegut que no sap com es pot evitar un vot materialment.