El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va assegurar aquest diumenge que Ciutadans podria haver "evitat perfectament" la tensió que s'ha viscut durant l'acte que la plataforma 'Espanya Ciutadana' ha celebrat a Altsasu (Navarra).

"El que han fet és, com poc, no considerar les reaccions dels extremistes que es podrien trobar. La diferència està entre no entrar en problemes de convivència o enfortir-la. I tots podíem preveure que trobarien reaccions d'extremistes", va defensar Ábalos en una entrevista a La Sexta.

El titular de Foment s'ha expressat així en al·lusió a l'acte que la plataforma de la formació unionista va celebrar diumenge a la localitat navarresa d'Altsasu en suport a la Guàrdia Civil, després de l'agressió que van patir dos agents i les seves parelles el passat 15 d'octubre de 2016.

Durant l'esdeveniment hi va haver moments de tensió i insults per part d'un grup de radicals que va voler boicotejar l'acte. La trobada es va desenvolupar amb un fort desplegament de la Guàrdia Civil i la Policia Foral, ja que als carrers pròxims es va produir una mobilització de protesta i s'han viscut alguns moments de tensió entre manifestants i agents.

"Entenc que Ciutadans és un partit responsable i que aspira a governar. Exactament, quina és la finalitat o el propòsit d'aquest acte?", s'ha preguntat Ábalos, per després afirmar que la Guàrdia Civil pot ser homenatjada en "qualsevol part". "No se li ha de donar espai als extremistes: es podria haver evitat", ha postil·lat.

Marlaska qüestiona l'acte de Ciutadans

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha qüestionat aquest dilluns que l'acte de Alsasua (Navarra) organitzat aquest diumenge per la plataforma 'Espanya Ciutadana' fos la forma més efectiva de defensar a la Guàrdia Civil. L'esdeveniment organitzat aquest diumenge per Ciutadans, al que es van sumar PP i Vox reivindicava el paper de la Guàrdia Civil i l'espanyolitat de Navarra.

En declaracions a COPE, Marlaska ha assegurat que el context que es viu en Alsasua, municipi en el qual es va condemnar a vuit joves per agredir a dos guàrdies civils i les seves parelles, fa que l'acte no fos la millor manera de reivindicar al cos a Navarra. "Potser per defensar a la Guàrdia Civil es poden plantejar accions que no comportin la possibilitat de crispació o incidents", ha explicat, suggerint que es realitzin accions "en un altre format".