El ministre de Foment en funcions i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha celebrat aquest dimarts "l'actitud positiva a la gobernabilitat" que veu en el PNB de cara a tancar un acord d'investidura. Ábalos ha assegurat que amb formacions com la basca "és més fàcil posar-se a treballar" per l'actitud que tenen de desencallar la situació política espanyola, i ho ha comparat amb l'activitat de la dreta, a la qual ha acusat de "bloquejar".

Està previst que el PNB i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es reuneixin a partir del 19 d'agost per abordar el nou escenari després de la fallida sessió d'investidura de finals de juliol.

Ábalos ha reiterat que l'única opció possible és un govern espanyol del PSOE i que l'alternativa passaria per sumar el PP, Cs i Vox, malgrat que no tenen majoria al Congrés. Sobre la idea llançada pel secretari general del PP, Teodoro García Egea, perquè els socialistes proposin un candidat que no sigui Sánchez, Ábalos ha respost que els populars "alguna cosa han de dir" perquè des de les eleccions de l'abril que "no han fet realment cap proposta".