''Franco estaria orgullós de l'Espanya contemporània''. Així s'ha expressat en els parlaments de la manifestació de la Diada Aamer Anwar, advocat de la consellera Clara Ponsatí a Escòcia. També ha dit que l'estat espanyol actua com una ''dictadura feixista'' i ha acusat l'executiu de Pedro Sánchez de fer ''terrorisme d'estat'' en comptes de treballar per una negociació.

Anwar ha comparat la situació actual a Catalunya, amb polítics empresonats, amb una negociació amb un gàngster que segresta la família i, amb ''una pistola al cap'', demana al pare ''negociació''. ''És una solució pacífica o xantatge'', ha dit l'advocat de Ponsatí a Escòcia, ''és negociació o terrorisme d'estat''. Per això, Anwar creu que si realment l'executiu de Pedro Sánchez busca una ''solució política'' cal ''alliberar els presos i permetre que tots els exiliats tornin a casa''. 

El representant de la consellera d'Ensenyament ha recordat que l'1-O l'estat espanyol va fer el possible per ''assetjar i intimidar'' la població catalana i per això ha afirmat que Franco estaria ''orgullós de l'Espanya contemporània i d'aquest anomenat socialista Pedro Sánchez''. Anwar ha enviat un missatge optimista als catalans quan els ha dit: "Teniu les idees, els somnis, el poder de la gent i sou a la banda correcta de la història''. 

L'advocat també ha recordat que a Escòcia es va reconèixer el dret a votar. Per això, ha dit que el dret d'autodeterminació és ''un dret humà fonamental'' i que, ''després de 300 anys d'opressió, Espanya no podrà aixafar les aspiracions de Catalunya per recuperar la seva independència''. Anwar ha afegit que admira el ''coratge'' dels presoners, els ''exiliats'' i tota la gent de Catalunya, i ha assegurat que quan el govern espanyol parla de ''decapitar'' vol dir ''silenciar un moviment i un poble''; en aquest sentit, s'ha mostrat convençut que ''fracassaran''.