Els disturbis d'aquest dimarts a la nit al centre de Barcelona, al final d'una mobilització que havia transcorregut de forma pacífica com a resposta a la sentència condemnatòria de l'1-O, van acabar amb 250 contenidors cremats, el cost dels quals s'eleva a 320.000 euros.

Així ho ha indicat aquest dimecres el president de la Junta de Portaveus del Consell Municipal, Jordi Martí. A aquest primer balanç, hi caldrà afegir la valoració de la resta de desperfectes al mobiliari urbà, com semàfors o altres senyals, així com la neteja suplementària i l'asfaltat dels carrers que van quedar afectats.

"No són coses que ens agradin. No haurien de tornar a passar a la ciutat", ha afirmat Martí.

"És combinable la legítima protesta de rebuig a una sentència que nosaltres considerem del tot injusta [el grup de Barcelona en Comú] i evitar aquestes situacions que encara dificulten més la sortida del conflicte de la situació política", ha destacat davant dels mitjans de comunicació Martí.

El regidor ha afegit: "La mobilització a la ciutat s'ha de fer per vies pacífiques. L'independentisme havia estat sempre pacífic i crec que molt majoritàriament ho és. Hem de fer una crida a calmar els ànims".