La celebració demà divendres a Barcelona del Consell de Ministres ha provocat la convocatòria d’un munt de concentracions i protestes que amenacen de provocar un caos circulatori a Barcelona, la seva àrea metropolitana i altres punts del país. Les afectacions, des de primera hora del matí, es concentren a la capital de Catalunya:

Llotja de Mar

La Llotja de Mar acollirà la reunió del Consell de Ministres. Hi ha convocada pels CDR una protesta a partir de les 8.30 del matí. Tenen previst partir en tres columnes en direcció a la Llotja: una des de Drassanes, una altra des de la plaça Urquinaona i una tercera des del passeig Picasso, a l'altura del Born.

Hi haurà una doble corona de seguretat amb un trenat de tanques de seguretat que tallarà el passeig Colom (des de Drassanes i fins a Pla de Palau), que causarà afectacions a la ronda Litoral. El parc de la Ciutadella estarà tancat.

Estació de França

Celebració del Consell Popular de Ministres, organitzat per Òmnium Cultural.

Talls de carreteres:

Hi ha la previsió de tallar els accessos a Catalunya des del País Valencià, l’Aragó i la Catalunya Nord, així com diverses vies de l’interior del país. Hi haurà talls a la Jonquera, Vinaròs i Fraga.

També hi haurà talls a l’Eix Transversal, a Manresa; i a l’AP-7 a l’altura de Girona.

A Barcelona hi ha crides per tallar la ronda de Dalt, la ronda Litoral i la Diagonal amb el passeig de Gràcia. També hi ha crides per bloquejar els accessos als aeroports de Barcelona, Reus i Girona, així com els ports de Barcelona i Tarragona.

Paral·lelament, l’ANC ha convocat una marxa lenta de vehicles a Barcelona convocada per l’ANC.

 

Manifestació unitària

L'ANC, Òmnium Cultural, la CUP, SEPC, Arran, Unis x la República, Intersindical CSC, La Forja i Jovent Republicà, entre d'altres organitzacions, han convocat per a la tarda una manifestació unitària:

  • Barcelona, a les 18 hores als Jardinets de Gràcia. La manifestació discorrerà pel passeig de Gràcia fins a la plaça Catalunya.
  • Tarragona, a les 19 hores a la plaça Imperial Tarraco.
  • Lleida, a les 19 hores a la plaça de la Pau.

Vaga a Renfe 

La CGT manté la convocatòria de vaga a Renfe per a demà divendres entre les 00.00 i les 23.30 hores, malgrat que CCOO l'ha desconvocada. Els serveis mínims a Rodalies seran del 66% en hora punta (entre les 6.00 i les 9.30 hores i les 17.00 i les 20.30 hores) i del 33% la resta de la jornada. Els horaris estan disponibles a la web de Rodalies. Als trens AVE i Llarga Distància s'ha garantitzat el 78% dels trens, el 65% en el cas de la Mitja Distància.

Vaga d'estudiants

Unis x la República i SEPC han convocat els estudiants a no assistir a classe el divendres i omplir els carrers en protesta per la celebració a Barcelona del Consell de Ministres. 

Vaga general de dues hores

El sindicat Intersindical-CSC ha convocat per al 21-D una vaga general de dues hores, entre les 12.30 i les 14.30. La vaga coincideix amb la reunió del Consell de Ministres a Barcelona i es convoca formalment per denunciar les mesures laborals i socials del govern espanyol, com ara la reforma laboral així com les iniciatives "insuficients i centralistes" impulsades des de l'executiu de Pedro Sánchez.

Dinou línies de bus afectades

TMB preveu limitacions o desviaments en 19 línies d'autobús del centre de Barcelona així com a possibles afectacions al metro pels dispositius de seguretat i les protestes convocades. Durant tot el dia es poden produir desviaments o limitacions de recorregut de les línies D50, H8, H10, H12, H16, V15, V17, 6, 7, 22, 24, 33, 34, 39, 47, 52, 54, 62, 67 i les rutes del Barcelona Bus Turístic.

El metro tindrà un servei habitual en un dia laborable si bé davant la possibilitat que moltes persones optin per usar-lo per evitar les afectacions del transport públic de superfície, es faran talls intermitents o enllaços per l'exterior "per evitar situacions de risc en vestíbul i andanes".