Almenys dotze persones han estat detingudes aquest matí pels Mossos d'Esquadra als aldarulls registrats als votants de la Llotja de Mar, on se celebra el Consells de Ministres i a l'Ampolla. Set persones han estat detinguts passades les onze del matí a la zona de Drassanes, una altra passades les vuit del matí a Via Laietana, tres més a l'Ampolla, una a la plaça Urquinaona i una altra a la plaça Antoni Lopez de Barcelona per atemptar contra els agents de sgeuretat.

Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones a la zona de Drassanes pel llançament de pedres de grans dimensions, ampolles i altres objectes contra el cordó policial que tanca l'accés a la Llotja de Mar. Els antiavalots han carregat contra els manifestants entre l'avinguda de Drassanes i el portal de Santa Madrona.

Els concentrats estan fent barricades amb les tanques que s'havien instal·lat per tallar el trànsit. Ja hi havia hagut carregues a l'avinguda del Paral·lel prèviament, perquè els manifestants havien intentat traspassar el cordó i havien fet volar tanques contra els agents que el custodiaven.

Nou detingut Drassanes 21 D Sergi Alcàzar

Hores abans, els Mossos han detingut una persona que ha intentat saltar-se un cordó policial a la Via Laietana i que portava material que podria ser utilitzat per fabricar un artefacte incendiari o explosiu, segons han informat a Efe fonts policials.

Detinguts a l'Ampolla

Tres persones han estat detingudes per desordres públics i 49 més identificades pels Mossos després dels talls de protesta de l'autopista AP-7 i la N-340 convocats pels CDR a l'Ampolla. Els manifestants acabaven de bloquejar per segon cop la carretera nacional quan han estat retinguts pels antidisturbis mentre caminaven pel passeig Marítim de l'Ampolla. En aquell moment, segons han denunciat activistes, els agents han carregat contra ells de forma injustificada.

L'episodi a l'Ampolla s'ha tancat oficialment amb dos ferits: un mossos i un home d'avançada edat que hauria caigut mentre corria i que, finalment, ha estat un dels arrestats. Prop de 200 persones convocades pels CDR han mantingut tallada l'autopista des d'abans de les sis de la matinada i fins passades les onze del matí. Les persones han estat detingudes per desordres públics i danys després del tall de l'AP-7 i l'N-340 per part dels CDR, vies que ja estan reobertes en els dos sentits. L'últim dels detinguts a l'Ampolla està acusat també d'incendi i residència i desobediència als agents de l'autoritat durant el tall de l'autopista.