Els Comitès de Defensa de la República s'estan manifestant per diversos indrets de Barcelona; un dels punts de trobada és l'avinguda del Paral·lel. Precisament aquí és on s'ha produït la primera càrrega dels Mossos d'Esquadra contra els concentrats. Després de la topada amb la policia la concentració s'ha traslladat a Drassanes.

EL NACIONAL Paral·lel Mossos càrrega 3  Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Un grup de manifestants encaputxats ha intentat trencar el cordó policial i, després d'una advertència de la policia de càrrega imminent, els mossos han llençat salves i han carregat contra els manifestants.

EL NACIONAL Paral·lel Mossos càrrega   Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Els encaputxats també han desplaçat contenidors i han llançat altres objectes i pintura al terra per dificultar l'acció policial. Els Mossos demanen no apropar-se a la zona i respectar les indicacions de la policia. Precisament aquestes accions no han agradat a una part dels manifestants que no han parat de cridar a la calma amb consignes com 'Som gent de pau'

Per la seva banda, els CDR han culpat el president espanyol, Pedro Sánchez, d'haver provocat els incidents perquè "ha volgut entrar caminant i fer un passeig". "No ets benvingut, còmplice del 155", diuen a Sánchez.

Més tard, la mobilització de Paral·lel s'ha mogut cap a la zona de Drassanes on també hi ha hagut tensió amb la policia. Els manifestants han forcejat amb les tanques que han posat els mossos i han encès bengales de fum.

mossos drassanes el nacional sergi alcazar

Sergi Alcàzar