Picabaralla en obert la que està oferint Janet Sanz i Xavier Sala-i-Martin a través de twitter. L'origen de la causa? La sentència del TSJC contra la Zona de Baixes Emissions que els comuns van establir per imperatiu a la ciutat de Barcelona. L'economista Sala-i-Martin recorda a la tinent d'alcalde dels comuns i mà dreta de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que el seu partit sempre titlla de trumpistes aquells que s'oposen per la via democràtica i del diàleg a les seves idees.

Aquest argument el recull a través de la reacció de la pròpia Sanz a la sentència que la qualifica, precisament, de "trumpista" però ja no contra el consistori on governa sinó que inclou altres aliats per justificar la seva causa com són "la Unió Europea, l'OMS i la comunitat científica". És aquí on Sala-i-Martin li recorda: "Us heu fixat que, per als comuns, tothom que els porta la contrària és un Trumpista? En Trump s'ha convertit en una mena de comodí del públic que serveix SEMPRE que es queden sense arguments. I com que ho fan tots, dedueixo que ho ensenyen a la Mary Poppins University".

98.192 euros de sou anual

El joc de reaccions ha continuat i Sanz ha contestat: "Us heu fixat que, els liberals, quan es parla de trumpisme se senten identificats? Trump s'ha convertit en el símbol d'una forma fer política contra l'evidència científica i la salut pública I si va de ficcions, millor Mary Poppins que creure en l'autoregulació dels mercats". Finalment, Sala-i-Martin tanca el debat amb un missatge demolidor contra la tinent d'alcalde: "Sí, els liberals creiem que el món funciona millor si les persones actuen en un marc de LLIBERTAT. A diferència de Trump, Putin, els paleomarxistes i els buròcrates biònics que us doneu 20 càrrecs oficials pensant que esteu capacitats per a teledirigir la vida dels demés". I adjunta una captura de tota la llista de càrrecs actuals de Sanz, en concret 21, pels quals cobra anualment 98.192 euros. A tall d'exemple, Sanz també és vicepresidenta d'una comissió d'Ecologia, presidenta de Barcelona Serveis Municipals, presidenta del Consorci Besòs, presidenta del Campus Interuniversitari Diagonal-Besòs o Consellera de Barcelona, Cicle de l'Aigua, entre molts altres.

Silenci de Colau

Mentre Sanz encara és activa a twitter, recordem que l'alcaldessa Ada Colau opta pel silenci ja que es va donar de baixa i tan sols segueix a Instagram. Precisament, va sobtar la seva reacció sobre la sentència del TSJC ja que no es va pronunciar, va delegar la resposta al regidor Eloi Badia i just mitja hora després de conèixer la notícia, es va limitar a publicar un altre tema sobre una campanya de l'Ajuntament per combatre el racisme en les converses dels ciutadans. 

FObs C6XIAApmgT