L'assalt a l'autobús turístic de la ciutat de València protagonitzat per membres de l'organització juvenil Arran ha provocat el rebuig i posat en alerta a les diferents administracions valencianes. El delegat del govern d'Espanya, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat que "després del llançament d'un pot de fum contra l'autobús per part de membres d'Arran, organització juvenil afí a la CUP, s'adoptaran les mesures proporcionals que requereix aquesta situació". Ximo Puig, president de la Generalitat, també ha condemnat l'incident "per què no es pot violentar la vida d'altres persones".

Per la seua part, l'Ajuntament de València aprovarà en el pròxim ple municipal una declaració contra "aquest acte de turismofobia i a favor d'un model turístic de consens", segons ha declarat Sandra Gómez, alcaldessa en funcions. Aquest tipus d'accions no tenen cabuda a València, on estem construint precisament un model turístic basat en el consens, en la complicitat no només dels agents i del sector professional, sinó de les associacions veïnals i sindicats". Volem deixar clar i posar de manifest que València és una ciutat hospitalària, diversa, plural que rebutja aquesta classe d'incidents"

L'organització Arran, també ha assaltat en les últimes hores els autobusos turístics de Barcelona i Palma de Mallorca i ha emès un comunicat en el que anuncia noves accions i assenyala que el model turístic actual "no beneficia la majoria de la població" perquè està dissenyat "únicament partint dels interessos econòmics de la classe que ens explota". Reconeixen que el turisme "genera ocupació" però que no es pot basar l'economia en un sector "finit i insostenible".