Els taxistes valencians mantenen la vaga indefinida i els seus efectes s'han notat a les principals ciutats amb l'absència de servei i col·lapse de les grans vies. Per aquesta raó, la delegació del Govern ha habilitat un servei d'autobusos llançadora per unir l'aeroport de Manises amb el centre de València per "compatibilitzar el dret a la vaga dels taxistes amb el servei de transport dels ciutadans", segons ha informat el delegat, Juan Carlos Fulgencio, en un comunicat.

Per la seva part, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha manifestat que si la intenció del Ministeri de Foment és transferir a les comunitats autònomes les competències per atorgar noves llicències de lloguer de vehicles amb conductor (VTC), ho faci "una vegada solucionat el conflicte".

En declaracions a EFE sobre les protestes dels taxistes per la proliferació de les llicències de VTC, ha afirmat que es tracta d'un assumpte que "de moment està a sobre de la taula del Ministeri de Foment", i ha instat a buscar una solució que no faci "la competència deslleial" a aquest sector, "però sobretot no vagi al camí de la reforma laboral".

Segons la seva opinió, fa falta una regulació i "desemmascarar" els negocis que moltes vegades "ni tan sols no estan aflorats, amb competència deslleial" i que s'"emmascaren sota l'economia col·laborativa", quan s'estan venent serveis "semiprofessionalitzats sense massa garanties per als usuaris".

"És normal que el taxi s'estigui defensant davant aquesta situació", ha asseverat Oltra, que ha destacat que la majoria de persones que són al capdavant d'un taxi són autònomes i es tracta d'un mitjà de vida per a moltes famílies espanyoles.

Per a la vicepresidenta, "sota l'excusa de l'economia col·laborativa, s'emmascara tot un negoci que precaritza" tant les condicions laborals de les persones que es dediquen a aquesta activitat, com el servei públic que es presta a la ciutadania.