La investigació sobre els patrocinis de l'aeroport de Castelló esquitxa ara part de les que van ser cúpules de Francisco Camps a la Generalitat i de Carlos Fabra a la Diputació. Un total de 11 ex-alts càrrecs de la Generalitat i la Diputació castellonenca han estat citats com a investigats pel jutjat d'instrucció número 3 de Castelló com a membres del consell d'administració d'Aerocas que van assistir a les reunions i van ratificar els contractes de patrocini de la societat amb el pilot de motociclisme Àlex Debón al març de 2009 i 2010.

Imputen Eusebio Monzó, regidor del PP a València

El jutjat també ha citat a declarar en qualitat d'investigat Eusebio Monzó, l'únic regidor del PP de l'Ajuntament de València que no està imputat pel cas Taula. Se l'investiga per haver participat en els consells d'administració d'Aerocas que va autoritzar els contractes de patrocini amb el pilot Àlex Debón durant 2009 i 2010. També estan investigats l'exconseller d'Economia valencià Gerardo Camps, Francisco Martínez i l'exvicepresident valencià Vicente Rambla.

Segons la providència del jutjat les citacions per declarar estan fixades per al 22 i 25 de febrer i el 14, 15 i 22 de març de 2019. El jutjat d'instrucció número 3 de Castelló va admetre a tràmit el 2016 la denúncia de la fiscalia de Castelló per un dels contractes de patrocini signats per Aerocas sota la presidència de Carlos Fabra amb Álex Debón i investiga si es van cometre irregularitats en aquests que podrien ser constitutives de suborn.

3,6 milions d’euros sota sospita

La causa investiga els 3,6 milions d'euros rebuts per la mercantil del pilot en concepte de patrocini per part de l'empresa Aerocas, societat creada el 2003 per construir i gestionar l'aeroport de Castelló, i participada per la Diputació i la Generalitat.

En la causa va declarar ja com investigat a principis de 2017 per un presumpte delicte de suborn l'expresident del PP i de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra.

Ara el jutjat ha citat a declarar antics membres del consell d'administració en qualitat d'investigats i hauran de comparèixer davant del jutge l'exconseller i actual diputat del PP per Alacant Gerardo Camps, l'exvicepresident de la Diputació de Castelló i exalcalde de la Vall d'Alba, Francisco Martínez, l'exconseller José Manuel Vela, l'exvicepresident de la Diputació de Castelló Vicent Aparici, el regidor del PP a l'Ajuntament de València Eusebio Monzó i l'exvicepresident del Consell Vicente Rambla.