El govern espanyol ha autoritzat que el vaixell Aquarius, amb 629 refugiats, puga atracar al port de València. L'alcalde, Joan Ribó, havia ofert València per acollir els immigrants i refugiats a bord de l'Aquarius, l'entrada dels quals a Itàlia ha estat impedida pel ministre de l'Interior, Matteo Salvini. "Volem evitar més morts a la Mediterrània. Per això li he demanat a la vicepresidenta, Mónica Oltra, que iniciem ja les gestions", ha assenyalat l'alcalde.

El primer edil ha recordat la condició de València com a "ciutat refugi" i ha considerat "absolutament inhumà que es deixi un vaixell a la deriva en aquesta situació". Per això, ha dit que des de la capital valenciana "mourem tots els dispositius perquè si no hi ha cap altra possibilitat, València sigui el lloc d'atracada" d'aquest vaixell i ha lamentat que no se li permeti atracar en altres punts com Malta o Itàlia.

El responsable municipal ha agregat que ha comentat aquesta proposta amb la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. "València té port i, per tant, farem les gestions perquè sigui el que ha pretès ser sempre i no se li va permetre en el seu moment, una ciutat refugi", ha subratllat.