L'eurodiputada d'Esquerra Unida Marina Albiol ha defensat davant el Parlament Europeu la reciprocitat en les emissions d'À Punt, TV3 i IB3, d'acord amb l'Informe del Parlament Europeu sobre les normes mínimes per a minories a la Unió Europea.

Segons Albiol, "el PP va cometre un atac sense precedents contra la llibertat d'expressió i contra la difusió de la nostra llengua quan va tancar els repetidors de TV3 al País Valencià. Era un compromís electoral dels partits del Botànic restablir el senyal i ja és hora que es porte a efecte, i més quan les institucions europees donen suport a aquest intercanvi d'emissions", ha recordat l'europarlamentària.

Marina Albiol ha intervingut en una sessió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu en què es debatia sobre la pluralitat de TV3, on ha remarcat que no podia emetre un judici sobre la televisió catalana "perquè com a valenciana fa temps que no la puc veure", ha lamentat. "Una gran part de la societat valenciana demanem poder veure els canals de Catalunya i les Illes Balears, i ens costa entendre per què els nostres governants no són capaços, després de més de tres anys, de fer-ho possible", ha afegit.

Albiol ha recordat que "el PP ha bloquejat a la Comissió peticions de persones agredides durant l'1 d'Octubre per anar a votar i, en canvi, amb un debat sobre la pluralitat de TV3 i Catalunya Ràdio estan encantats. Ells sí que manipulen: manipulen aquesta comissió utilitzant-la amb fins partidistes, manipulen els mitjans de comunicació que tenen sota el seu control fins a extrems descarats i arriben a exercir la censura, com van fer amb el tancament dels repetidors d'Acció Cultural del País Valencià", ha conclòs.