"Heu d'estar orgullosos de pertànyer al Partit Popular de la Comunitat Valenciana, el que més ha fet per aquesta terra i que ha deixat un llegat impecable al servei de tots els valencians". Amb aquestes paraules Pablo Casado va animar aquest cap de setmana els seus afiliats i càrrecs públics locals a agafar impuls i preparar-se per al curs polític, tot just inaugurat, que tindrà com a eix central les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim 26 de maig, amb una campanya electoral que començarà el dia 10 si el president Puig no les avança.

Però en el seu míting de València Casado va obviar o va oblidar donar instruccions als seus militants i regidors de com abordar davant de la ciutadania els possibles efectes dels 14 procediments judicials per casos de corrupció pendents de judici en diferents jutjats i atribuïts al seu partit (Erial, Fórmula 1, visita del Papa, barrufeig, Foc...) L'Audiència Provincial de València ha fet públic el calendari de la vista oral del cas Cooperació que farà seure a la banqueta dels acusats, una altra vegada, l'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco, que ja està complint presó per la desviació de diners dels ajuts al Tercer Món.

Declaracions d'ex-alts càrrecs del Consell, funcionaris i policies

Des del dia 2 fins al dia 14 d'aquell mes, segons les previsions, s'interrogaran els acusats, inclosos Rafael Blasco i els ex-alts càrrecs del PP Josep María Felip i Alexandre Catalá, per la desviació d'uns 6 milions d'euros de fons públics a la cooperació a la compra d'immobles i un iot. Els testimonis desfilaran des del dia 16 fins al 31 de maig. Entre ells, funcionaris, policies i persones que van viure en primera persona el saqueig dels fons per lluitar contra la sida a l'Àfrica o per construir hivernacles a Llatinoamèrica.

Tot i que Blasco ja no és militant del PP perquè va ser expulsat pel llavors president regional Alberto Fabra, durant el procés es tornaran a sentir els noms de tots els membres del consell d'aquella època, capitanejats per Francisco Camps i de qui també va ser la seva consellera, Isabel Bonig, actual presidenta del PP regional valencià i candidata a la presidència de la Generalitat en aquestes eleccions de 2019.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat