La convocatòria feta per l'empresa americana Circle Surrogacy per trobar ventres de lloguer a València ha desencadenat les protestes dels col·lectius feministes. Aquests han sol·licitat la suspensió de l'acte en un comunicat enviat a la direcció de l'hotel estan previstes les xerrades informatives. Aquesta empresa, que es promociona com una de les més longeves en el sector, ofereix consultes personalitzades per a pares que busquin els seus serveis.

Els col·lectius denuncien, segons El Diario que "es tracta d'un esdeveniment de captació de clients per a una activitat considerada una violació de drets humans i prohibida per la legislació espanyola". La organitzacions signants esperen la resposta de l'establiment hoteler per a "valorar noves accions en els pròxims dies en relació amb aquest esdeveniment".

En un comunicat enviat a la direcció de l'hotel, les agrupacions diuen: "Volem posar en el seu coneixement que les organitzacions feministes estem en contra de qualsevol mercantilització del cos de la dona i, particularment, la qual nom amb aquest eufemisme de maternitat subrogada. els preguem encaridament que tinguin a bé cancel·lar aquest esdeveniment pel que suposa, al nostre entendre, un descrèdit per a la seva empresa ".

"Les empreses de la mal anomenada" subrogació "gestionen i promocionen una activitat que suposa la producció i mercantilització de persones amb l'objecte d'obtenir beneficis per a això. Una pràctica del tot il·lícita i falta de tota ètica a la qual ens oposem absoluta i rotundament ", assenyalen els col·lectius.