El baròmetre de febrer del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) -que des del passat novembre dona projeccions territorialitzades mes a mes-, preveu la victòria del PSOE tant al País Valencià com a les Illes Balears en unes eleccions espanyoles.

A més, en el cas del País Valencià, revela una caiguda constant de Ciutadans, que ha passat de ser la primera força en intenció de vot el passat mes de desembre a ser la quarta força al febrer -al gener ja figurava com a tercer-.

En concret, el PSOE guanyaria les eleccions espanyoles al País Valencià amb un 28,2 per cent dels vots, un lleuger augment respecte el CIS del mes de gener, quan va obtenir un 27,6%. La segona posició seria per al PP que guanya dues posicions amb un 15% respecte al 13,2 de gener. Per la seva banda, Compromís baixaria de la segona a la tercera posició, passant del 19,4% del gener a un 14,3. Ciutadans també baixaria una posició tot i experimentar un mínim repunt, un 13,6 respecte un 13,5 del gener.

Finalment Vox millora en una dècima les seves aspiracions, passant del 4,9 al 5%.

Ciutadans i Vox empatarien a les Balears

Pel que fa a les Illes Balears, l’arxipèlag continua com a feu del PSOE en cas d’eleccions espanyoles, amb victòria per a aquesta formació amb un 22,6% dels vots. En segona posició s’hi trobaria el PP, que trauria un 14,5%, mentre que la tercera plaça seria per a Unidos Podemos, amb un 9,7%.

Amb tot, el fet més destacable és l’empat que hi hauria entre Ciutadans i Vox, ja que el sondeig els atorga als dos partits un 4,8% dels vots.