Pablo Casado ha intervingut davant els assistents al Congrés d'Empresa Familiar i ha presentat la seva agenda de competitivitat consistent en una reducció de l'impost de societats per baix del 20% i el de la renda per baix del 40%. Dit això, el líder del PP ha aprofitat per parlar de política, tot i que segons ha dit "no era un mítin".

En la seva intervenció, s'ha referit a Catalunya per insistir en la necessitat d'aplicar de nou l'article 155 de la Constitució, "per desgràcia és l'única alternativa per resoldre el problema, és una constatació objectiva". Segons Casado, s'ha d'aplicar "sense un termini fixat de durada" i que s'ha de dur a terme, sobretot, en àmbits com els mitjans de comunicació, les forces de seguretat o les institucions penitenciàries. "La situació és insostenible: es fan escarnis a seus de partits polítics, s'ataquen domicilis de caps de l'oposició, s'utilitza la 'kale borroka', es ultratja al cap de l'Estat, es emmordassa al Parlament ...", ha apuntat , "jo estic més preocupat que l'any passat perquè el Govern no respon"

"Ciutadans és el centre esquerra"

Ha evitat als mitjans de comunicació i també parlar dels enregistraments de l'excomissari Villarejo amb María Dolores de Cospedal al seu despatx de la seu del PP a Madrid; però si ha parlat d'altres. Diferència al seu partit de Vox, "nosaltres no tenim la radicalitat de les seves propostes", i de Ciutadans, del qual ha assegurat que s'ha ressituat en el seu espai fundacional, el centre-esquerra, "no és una crítica, és l'espai que els correspon des de la seva fundació el 2008 i que havia quedat orfe per la radicalització del PSOE ". "No tenia gaire sentit que competíssim per un mateix espai", ha apuntat.

El trilingüisme a la privada

L'educació també ha estat present en la seva intervenció, i Catalunya ha tornat a ocupar aquest temps. Casado ha carregat directament contra Catalunya defensant una intensificació de la Lomce per a evitar "adoctrinaments i manipulacions històriques". En relació a l'estudi de llengües en centres educatius, el líder del PP ha reduït el trilingüisme-dues llengües oficials més una estrangera- a l'educació privada. També ha sol·licitat davant els empresaris dignificar la formació professional i fer un MIR, com el dels metges als professors.