Isabel Bonig, presidenta  populars valencians considera que les protestes encapçalades pels Comitès de Defensa de la República (CDR) aquest passat cap de setmana en l'autopista AP-7 són suficient motiu perquè el govern espanyol apliqui la Llei de Seguretat Nacional. Així ho recull en una declaració institucional a la qual “esperen que tots els grups parlamentaris valencians s'adherisquen.

"Presentem aquesta declaració institucional per a recobrar la pau i l'ordre social a Catalunya. No consentirem que quatre separatistes vullguin trencar la convivència a Espanya", ha manifestat la també diputada. Per a Bonig allò realment "preocupant" és la "passivitat" dels Mossos d'Esquadra després de les concentracions dels CDR: "No estem dient que estos grups antisistemes no es puguen manifestar, però que ho facen complint la llei. Tallar una infraestructura essencial on l'economia valenciana es juga tant és inadmissible". 

“Demane contundència a Ximo Puig”

La presidenta del PPCV també s'ha volgut adreçar directament al cap del Consell, Ximo Puig: "Faig una crida a Puig perquè s'expresse de manera contundent, igual que ho han fet els seus companys socialistes, i que es prenguen mesures com en el seu dia ja va fer Mariano Rajoy". En aquest sentit, Bonig descarta tornar a aplicar el 155, però sí mesures en matèria de seguretat perquè "el diàleg amb els separatistes és impossible" i, al seu parer, els valencians "no tenen per què sofrir les conseqüències" de la situació de Catalunya. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat