El judici per l’accident del metro de València en què van morir 43 persones finalment no se celebrarà. Tretze anys després del fatídic accident i quan falten pocs dies per a l’inici del judici, la fiscalia i els acusats han arribat a un acord amb el vistiplau de l’associació de víctimes

L’acord a què han arribat les parts, segons avança Las Provincias, preveu la retirada dels càrrecs contra quatre dels acusats, entre els quals l’exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Marisa Gracia. Altres quatre processats acceptaran una condemna de 22 mesos de presó, pena que quedaria suspesa i cap d’ells ingressaria a presó. Dilluns, dia en què estava previst l’inici del judici, se celebrarà una vista per signar l'acord de conformitat.

La fiscalia demana per als acusats una pena de tres anys i set mesos de presó en considerar-los autors d’un delicte contra els drets dels treballadors en la seva seguretat i higiene, 43 homicidis per imprudència greu i 37 delictes de lesions.

Les negociacions entre les parts s’han dut a terme amb la màxima discreció per tal d’evitar que es frustrés l’acord. Les víctimes ja van cobrar les indemnitzacions pertinents poc després de l'accident al metro, que va tenir lloc l’any 2006.