Perquè si vols un acord que faci intranscendents els escons republicans, està fet, perquè els de Sánchez i Borrell ja han dit i repetit que la seva preferència és un acord amb Ciutadans, que és l’única aliança política que ja han subscrit amb anterioritat.

Perquè si vols veure Albert Rivera de vicepresident del Govern d’Espanya, només has de contribuir que PSOE i Ciutadans sumin i, aleshores, de ben segur, ho tindràs.

Perquè així pots airejar l’espantall del Trifachito i al mateix temps pactar amb ells l’abolició de l’autogovern i anhelar un acord amb els que han fet de la caputxa i la navalla al carrer un acte d’afirmació patriòtica.

Perquè si vols tenir un ministre d’Exteriors com PP Borrell, que s’inventi escopinades, es mofi de Mossèn Junqueras i planti periodistes quan l’entrevisten, la millor decisió és votar el PSOE.

Perquè si vols veure la dreta extrema i l’extrema dreta manifestant-se amb Iceta pels carrers de Barcelona celebrant el 155 i cridant "a por ellos", PSOE.

Perquè si es tracta de donar cobertura a les portes giratòries, el PSOE és una gran opció. Felipe González es va fer d’or i PP Borrell fa quatre dies feia l’agost a Abengoa.

O blindar supervivents com PP Zaragoza, immune a tots els escàndols de corrupció i espionatge.

Perquè si vols veure com s’obliden d’exigir a la gran banca que retorni les desenes de milers de milions d’euros que van arrencar dels estalvis de la gent treballadora mentre s’obstinen a esborrar el groc de l’espai públic, has de votar Pedro Sánchez.

Perquè si vols perpetuar els peatges i amenaçar amb el 155 quan algú aixeca les barreres d’un peatge, el vot ha de ser per al PSOE.

Per si t’agraden els marxistes, els de Groucho, els que canvien d’opinió al grat del vent. Uhalà! Avui pots denunciar la violència policial i els ferits i demà negar la seva existència, ja saps què toca.

Perquè si vols veure uns governants que toquen el violí quan es vulneren els drets i llibertats mentre somriuen amablement tots els excessos i grolleries de la Monarquia, no et fallaran.

Perquè si vols garantir que els besnets del Felip V seguiran la tradició familiar, vivint com un rei, i sent el vèrtex de l’Estat heretat del franquisme, no has de patir, que el PSOE és una assegurança vitalícia.

Perquè si no vols que mai els ciutadans puguin votar lliurement i decidir el futur col·lectiu, el PSOE és la primera barricada contra la sobirania de poble de Catalunya i contra la República, d’aquí o d’allí.

Perquè si vols monarquia a perpetuïtat i que la República sigui un record remot, perdut en el túnel del temps, pots comptar amb el PSOE.

Perquè si vols que es perpetuï l’amnèsia i la impunitat, que segueixin posant traves de tota mena per recuperar la memòria històrica, el PSOE és un vot segur.

Perquè si vols que els presos polítics es podreixin a la presó mentre el govern espanyol se’n renta les mans, el teu vot és per al PSOE.

Perquè si vols ser governat per uns covards que convoquen eleccions per una manifestació fallida de l’extrema dreta i la dreta extrema, aleshores el teu vot és per a Pedro Sánchez.

Perquè si vols que et prenguin el pèl i et tractin de ximple, has de votar el PSOE, que et prometrà de tot i sempre trobarà una excusa per no fer res i culpar a un o altre de la seva inoperància.

Perquè si vols que et segueixin tractant de beneit, dient 40 anys més que són republicans per seguir sent els més entusiastes i acrítics defensors de la monarquia, cal votar el PSOE.

Perquè si el principal reclam que et poden oferir per demanar-te el teu vot és que els altres aspirants encara et tractarien pitjor, no ho dubtis, el PSOE és el teu vot.

Perquè si vols viure en un estat, el Regne d’Espanya, on les grans decisions les prenen fumant un havà a la llotja del Bernabéu i amb els de l’Ibex35 regint les polítiques públiques, ho tens fàcil: a votar Pedro Sánchez, que ens ofereix un futur encisador fent tàndem amb aquells que voldrien liquidar l’escola catalana, iniciar una croada lingüística i anar aprimant els drets i llibertats de tots.

Perquè si vols veure uns governants implacables amb els més febles i servils amb els més poderosos, cal votar el PSOE. No et fallaran.