Tal dia com avui de l’any 1943, fa 77 anys, moria a Barcelona Carme Karr i Alfonsetti, que en el decurs de la seva vida havia estat la primera dona de la història de la premsa catalana i peninsular que havia dirigit un rotatiu. El 1907 havia estat nomenada directora de Feminal, un suplement de periodicitat mensual de la revista La Il·lustració Catalana dedicat, principalment, al públic femení. Carme Karr va dirigir aquesta publicació durant una dècada, fins a la seva desaparició el 1917.

Durant aquella dècada de publicacions, Feminal va donar veu a les pioneres de la història de la premsa catalana. Les periodistes Dolors Monserdà, Agnès Armengol, Palmira Ventós (que, en ocasions, signava les seves peces amb el pseudònim Felip Palma), Maria Domènech, Sara Llorens, Joaquima Rosal, Mercè Pedrós, Isabel Serra o la comtessa de Castellà, van signar i publicar les seves primeres peces periodístiques de la mà de Carme Karr i a les pàgines de Feminal.

Feminal no va ser tan sols la primera publicació de la història de la premsa catalana i peninsular destinada, principalment, al públic femení sinó que, des del primer moment i per la seva qualitat, es va convertir en una de les revistes més prestigioses de l’oferta informativa del país. Durant la seva efímera però intensa existència (128 números entre 1907-1917), va contribuir poderosament a articular i divulgar el pensament feminista entre la societat catalana.

Carme Karr va morir a Barcelona el 1943, quatre anys després de l’ocupació franquista de Catalunya i de la conclusió de la Guerra Civil espanyola (1939), totalment marginada pel nou règim. L’any 2008, passats seixanta-cinc anys de la seva mort, la Generalitat de Catalunya va instituir els Premis Memorial Carme Karr (per a la igualtat d’oportunitats home-dona en els mitjans de publicitat i d’informació catalans), i va posar el nom Carme Karr al Centre de Formació d’Adults de la presó de Lledoners.