El Congrés dels Diputats tenia uns dubtes sobre la qualitat de la democràcia a Catalunya i va pensar: “Calla, trucarem als de Societat Civil Catalana, el pal de paller de la veritable societat, civil i catalana, com el seu propi nom indica, i els ho preguntarem”. I al final hi aniran aquest dimecres a presentar en seu parlamentària el treball “Dèficits de qualitat democràtica a Catalunya”.

I aquí és quan toca formular dues preguntes concatenades: 1/ realment hi ha un dèficit de qualitat democràtica a Catalunya? I 2/ si és així, de qui és culpa?

La resposta a la primera pregunta és “per descomptat” i “totalment”. Imagini's, hi ha una colla de sonats (diuen les enquestes que un 80% de la gent... o millor dit, gentussa) que pretenen que es voti una cosa (i esperi que ara ve la part més feixista del que pretenen) estan disposats a acceptar el resultat, sigui el que sigui!!! Al·lucinant!!! És que no s'havia vist mai. Naturalment, un dèficit així de qualitat democràcia ens situa a l'Alemanya dels anys 30. Però allà molt menys perquè aquests del llevant espanyol, també conegut com el nord-est, són molt pitjors. Amb diferència.

I la resposta a la segona pregunta és que a Catalunya hi ha hagut un cop d'estat i un grup de fanàtics totalitaris controla el poder. Catalunya és avui un país independent d'Espanya que imposa la seva pròpia llei amb violència i la majoria parlamentària que dóna suport al govern de l'Estat no controla ni pot controlar el que hi passa. Pobrets. l'Estat, que ha perdut el control. I és per aquest motiu que necessiten una veu clara i pura que els expliqui el que passa a la “ciutat sense llei”.

I aquest algú no pot  ser altre que la gent de Societat Civil Catalana, una associació nascuda del poble, finançada pel poble i que no té cap relació amb estranys i foscos grups ultradretans. No com aquests indepes filonazis que controlen il·legalment el poder en aquella bonica regió de sardanes i pa de pessic. Una associació que agrupa de tal manera la majoria del poble català que ha aconseguit fites insospitades. Les més destacades han estat (de moment) omplir pràcticament el centre de la plaça Catalunya de BCN en un acte per celebrar la Fiesta de la Hispanidad, omplir pràcticament la plaça Sant Jaume de BCN en una altra mani “contra el cop d'estat” i omplir pràcticament l'amfiteatre de Tarragona amb unes 4 mil persones un 11 de setembre en què la minoria de colpistes subvencionats va unir la Diagonal i la Granvia de BCN de banda a banda.

Per tant, no hi ha color. Entre saber la veritat per veu de la gent valenta que representa la majoria de catalans i haver de suportar uns colpistes perillosos encapçalats per un individu que vol fer una cosa tan antidemocràtica com posar unes urnes per saber el que pensa la gent, l'opció és (i serà sempre) Societat Civil Catalana.  

I amb una miqueta de sort, ja que van al Congrés dels Diputats, van i expliquen els seus comptes del 2014.

Sí, són aquests que veu just aquí al damunt i dels quals encara ara desconeixem l'origen dels 963.053 euros (sí, prop d'un milió d’euros) d’“aportacions privades” sense identificar. Perquè la democràcia a Catalunya pateix un greu dèficit, però, en canvi, hi ha qui llueix un bonic (i d'origen desconegut) superàvit.