Juguem un moment a fer suposicions? Sí? Doncs va, imaginem que aquest dimarts passat hagués començat a l'Audiència Nacional la vista per l'anomenada “peça de Boadilla” i que aquest fos el tercer judici per una macrocausa de corrupció generalitzada contra Esquerra, o Junts, o la CUP, o el PSC o els Comuns. Una gran trama que anomenarem... no ho sé... li va bé Gürtel? Sí? Perfecte. Ara ja podem anar a la cosa.

Imagini's també que els advocats de 17 dels 24 processats de qualsevol dels partits citats, inclòs el cap de la xarxa corrupta, diguessin abans de començar el judici que estan completament d'acord amb les tesis de la fiscalia. És a dir, la defensa dels acusats a favor de l'acusació i dient que els seus clients són culpables. SEN-SA-CI-O-NAL! I si els propis defensors diuen que els acusats són culpables, el més probable és que el jutge se'ls cregui, cosa que voldria dir que qualsevol dels partits citats seria condemnat, probablement, a pagar dos-cents mil euros de multa com a “partícip lucratiu”, ja que aquests senyors afirmen haver cobrat unes comissions que van donar al partit perquè pagués actes electorals. Que, a banda de lleig, és una miqueta delicte.

I imagini's també que un dels acusats, a qui anomenarem Arturo González Panero i que el suposarem alcalde de Boadilla del Monte (Madrid) entre el 1999 i el 2009 i que popularment és conegut com “El Albondiguilla”, declarés en aquest hipotètic judici que: 1/ El Govern que presidia “Hasidoetalojuroporsnupi” estava al corrent del cas, 2/ “Rebíem trucades de Florolos per suggerir-nos coses de l'ajuntament”, 3/ “Vaig quedar amb Francisco Correa -cap de la trama- a l'hotel Fénix i va aparèixer el gendre de “Hasidoetalojuroporsnupi”. I en una altra ocasió Roderic Estona, 4/ Que el secretari personal de “Hasidoetalojuroporsnupi” el va trucar per donar-li el nom d'una persona a qui havia de col·locar a l'Empresa Municipal d'Habitatge perquè des d'allà facilitaria la feina a la xarxa corrupta, 5/ Que aquesta persona va organitzar el casament a El Escorial de la filla de “Hasidoetalojuroporsnupi” amb el ja citat gendre, 6/ Que ell va desviar al voltant de 2 milions d'euros per finançar les campanyes d’EmepuntoRajoy i Espe i 7/ Que quan cobrava comissions hi havia instruccions de donar-ne una part al partit.

Doncs bé, en aquesta llista de suposicions substitueixi Esquerra, Junts, la CUP, el PSC o els Comuns pel Partit Popular; “Hasidoetalojuroporsnupi” per José María Aznar, Florolos per La Moncloa, el gendre de “Hasidoetalojuroporsnupi” per Alejandro Agag, Roderic Estona per Rodrigo Rato, EmepuntoRajoy per Mariano Rajoy i Espe per Esperanza Aguirre. I faci-ho perquè això és el que va dir en Albondiguilla. I, per acabar-ho de rematar, ara imagini's que una treballadora de les empreses del cap de la trama, i en aquesta mateixa sessió, explica que el senyor Albondiguilla havia de donar tots els contractes que li demanessin perquè “el tenien agafat pels ous” ja que existia un vídeo on se'l veia comptant diners.

Evidentment aquestes acusacions poden ser certes o no. Però s'han fet. I no són menors. Per tant, són notícia. O, millor dit, haurien de ser notícia. De fet m'hi jugo un pèsol que si tot això és digués en un judici per corrupció contra Esquerra, Junts, la CUP, el PSC o els Comuns, el judici apareixeria fins i tot al mig dels anuncis de torrons. Però, ai las!, ¿vostè ha vist alguna notícia sobre això que acabo d'explicar-li en alguna portada de diari de paper? ¿N'ha vist imatges en algun informatiu de segons quines cadenes privades espanyoles? Ha sentit notícies a les ràdios privades? Oi que no? Però no, no pensi pas malament. Aquí no hi ha mala idea. El que ha succeït és que tots els mitjans “del règim” s'han despistat. Bé, a banda que aquest judici no entra dins de l'àmbit de “les coses que realment interessen a la gent”, que són les que diu la premsa amiga, alguna de la qual -per cert- va ser finançada pel PP amb diner negre. Que també és molt lleig i força delicte.