Augmenta la llista dels temes que no interessa que no interessin a la gent. I, com que no interessen, no ocupen grans titulars als mitjans audiovisuals ni existeixen a les tertúlies. Paradoxalment, tres dels més sucosos de les últimes hores han estat publicats a l’ABC, un diari monàrquic de dretes que si no és una cosa, és precisament antisistema. Tres casos rescatats dels anomenats “Diaris de Manglano”, milers de documents que deuen el nom al tinent coronel Emilio Alonso Manglano, cap de CNI des del 1981 al 1995, i que va haver de dimitir per les conegudes com a “escoltes il·legals del CESID”. La resta sortirà, segons diuen, al llibre “El jefe de los espías”, de pròxima aparició (Roca Editorial).                                  

El primer cas esquitxa al Rei Joan Carles i a l'actual ministra de Defensa Margarita Robles, que l'any 1994 era secretaria d'Estat d'Interior del ministre de Justícia i Interior Juan Alberto Belloch. Resulta que ella anava un cop al mes al palau de La Zarzuela i li donava a Emèrit I, en mà, cinc milions de pessetes de l’època. Els diners provenien dels fons reservats i anteriorment arribaven a sa majestat a través de talons nominals, però el Cas Roldán -Luís Roldán va ser director general de la Guàrdia Civil i va haver de dimitir per corrupte- va deixar al descobert la pràctica i van decidir canviar el sistema “per no deixar rastre”, com se li atribueix haver dit llavors a Robles.

El segon és el de la mort del carter José Antonio Cardosa González a Errenteria a causa de l'explosió d'un paquet bomba. L'artefacte va esclatar quan Cardosa va intentar doblegar el sobre, enviat per correu convencional, per poder introduir-lo a la bústia del militant d’Herri Batasuna Ildefonso Salazar. L’ABC cita una conversa entre Manglano i Antoni Asunción, ministre de l'Interior socialista entre el novembre del 93 i maig del 94 i que va dimitir després de la fuga del ja citat Roldán:

- Asunción (A): Corcuera té algunes coses, que jo sàpiga, el carter aquell que va morir, que li va esclatar la bomba.

- Manglano (M): Això ho sap poca gent, no?

- A: Aquest equip funcionava bé a aquests nivells.

- M: El que passa és que, esclar, has de passar-ho per alt. I, encara que et remogui la consciència, defensar l'Estat, defensar la institució, però és que... Joder!

José Luís Corcuera, que fins no fa gaire encara anava a tertúlies televisives, va ser ministre de l’interior entre juliol del 1988 i novembre del 1993, quan va haver de dimitir acusat de corrupció i d'estar implicat en la trama dels GAL. Segons la conversa, doncs, també podria estar implicat en casos relacionats amb terrorisme d'estat contra militants d'un partit polític.

I el tercer torna a esquitxar a Emèrit I amb més cobraments de més diners. Aquest home era una aspiradora de bitllets! En aquest cas van ser uns regalets del seu amic el rei saudita, qui després de mort de Franco li va donar 36 milions de dòlars per “finançar la transició” i un crèdit a interès zero de 50 milions dels que 30 van retinguts al banc. Els altres 20 van anar a parar a la seva butxaca. Però no se'n vagi encara que ara arriba el repicó reial...

Segons una filtració publicada avui per El Confidencial, la Fiscalia espanyola arxivarà en breu la triple investigació que manté per les presumptes irregularitats financeres d'Emèrit I, actualment fugit al Golf. La de les comissions per l’AVE a la Meca cau perquè el cas es va produir quan encara era rei i, per tant, la seva figura era inviolable. La dels milions ocultats a Jersei i la de les targetes opaques cauen perquè va regularitzar les quantitats ocultades. I llestos. I tal dia fotrà un any. I aquí mai no passa res. Aquí “Puigdemont a Prisión”, Toni Cantó dient que les civilitzacions precolombines “eren caníbals" i així anar entretenint la canalla. L'Estat fa aigües per totes bandes i qui s’ofega són els altres. SEN-SA-CI-O-NAL!