Examen sorpresa. A continuació veurà el redactat d'una noticia d'esports i vostè ha de trobar on hi ha el parany. A punt? Sí? Doncs som-hi:

“L'equip femení del Club Patí Vilanova va proclamar-se el passat cap de setmana campió de la Copa de la Reina d'hoquei patins després de derrotar a la final l’Hostelcur Gijón”.

Què, fàcil, oi? Efectivament, el parany és que som davant d'una noticia que mostra un incomprensible acte de masclisme discriminatori. La Copa del Rei Felip VI, que és el monarca de veritat i que ho és gràcies a una llei successòria que margina les dones, és un premi per homes. I a les dones, com aquestes esportistes que juguen a hoquei patins, els deixen la Copa de la Reina. I a Espanya ara mateix la Reina és la consort i mai serà la Reina de veritat ni per si sola. Recordem que la línia de successió de l’1 al 10 és: Elionor de Borbó Ortiz, Sofía de Borbó Ortiz, Elena de Borbó Grècia, Felip Joan Froilà de Tots els Sants de Marichalar y Borbó, Victòria Frederica de Marichalar y Borbó, Cristina de Borbó Grècia, Joan Valentí Urdangarín Borbó, Pau Nicolau Urdangarín Borbó, Miquel Urdangarín Borbó i Irene Urdangarín Borbó. Com veu, Letizia Ortiz ni hi és ni se l'espera.

Els nens amb els nens i les nenes amb les nenes i, a més, les nenes són de segona divisió. I no mereixen jugar una Copa del Rei. Perquè són dones. Elles, la de la Reina, que és menor en consideració, com de fet ho és l'esport femení.

I el pitjor és que tothom ho troba normal. A ningú li grinyola, al menys en públic, aquesta realitat. I la pregunta és: ¿Pel mateix motiu, per què no hi ha una Copa de la Reina de futbol masculí, si la Reina és tan important que dóna nom a la competició de les dones? Ai no, que això seria rebaixar la importància de la competició i aquí del que es tracta és de rebaixar la categoria de l'esport femení.

Però el més sensacional serà quan regni Elionor, si és que en aquell moment encara hi ha monarquia a Espanya. Llavors totes les Copes seran de la Reina o què? O aplicant l'actual criteri de rebaixar la consideració de les dones, les noies jugaran la Copa del Rei, que llavors serà el consort, com ara és la consort l'actual Reina o abans va ser-ho Sofia? O la Copa de la Reina continuaran jugant-la les dones i llavors la Copa d'un Rei que realment no serà el Rei sinó "el marit de" la jugaran els homes?

Mentre arriba aquest dia i veiem què passa, ens aturarem en una piulada d'aquest dimecres al matí. Miri's el text i la foto:

Crec que està tot explicat i no cal afegir res més. Bé, sí, potser una petita cosa: si un club de futbol no li dóna cap valor al seu equip femení i el menysprea i l'abandona de tal manera que deixa la seva jugadora signant completament sola, per què el té? L'equip, vull dir. Per quota? O potser és que ni saben que tenen un equip femení...

Ah, esperi, hi ha una segona coseta: algú imagina la imatge de un jugador del primer equip masculí signant la renovació totalment sol? No, oi? Doncs això. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat