¿Sap l'àvia aquella que tenia 456 anys i no es volia morir perquè encara no ho havia vist tot? Doncs si volgués veure tot el sidral organitzat amb les vacunes d’AstraZeneca, la pobra dona hauria de viure fins els cent noranta-tres mil dos-cents trenta-vuit anys (com per dir una data) i encara li quedarien algunes cosetes pendents. Escoltin, és que no paren. Quan no és un all és una ceba. I quan no és la producció decennal de calçots de Valls. Ara estem amb la cosa de les dues dosis, que seria com l'obra de la Seu, la de la plaça de les Glòries de BCN i la de la Sagrada Família juntes.

Hi ha un munt de pacients ciutadans (i pacientes ciutadanes) que van punxar-se la primera dosi i que ara mateix no saben si la segona els hi donaran en breu o per Sant Esteve del 2030 i si serà d’AstraZeneca o serà de la de Bosé&Johnson, que porta 5G i heliport incorporat. Entre això i els canvis permanents i inexplicats de les franges d'edat a qui administrar-li i a qui no, la gestió de les vacunes d'aquesta marca encara seria més incomprensible que el fixatge de Coutinho, Fábio Rochemback i Cleo junts (per cert, afegir Cleo a la llista és un homenatge als boomers, aquesta raça tan maltractada i escarnida per part dels que es pensen que la vida va del que ells es pensen que va).

Avui mateix en Daniel Arbós, periodista expert en comunicació científica, penjava a twitter una reflexió de Beatriz Mothe, investigadora de la Fundació Lluita Contra la SIDA i les malalties infeccioses, que van passar al TN Vespre de TV3 d'ahir:

Fins i tot els que no hi entenem, quan la sentim, pensem: “Sí esclar, quan tens trenta-tres milions de persones vacunades amb dues dosis d’AstraZeneca, ja aniries tenint un estudi prou extens perquè no tingui gaire sentit té fer-ne un amb només sis-centes”. Perquè fins i tot els de lletres sabem que trenta-tres milions són més que sis-cents. Però és que les preguntes no tenen final. ¿Si la OMS i l'Agència Europea del Medicament diuen que endavant amb la segona dosi, per què a Espanya l'han aturat? Si a la Gran Bretanya, hi ha 127 mil morts per COVID, 22 milions de vacunats en primera dosi que han provocat 209 casos de trombosi i 41 morts i 4,4 milions de vacunats amb les dues dosis i 4 casos (QUATRE), què estem fotent? Perquè, per si no queda prou clar, 127 mil són més que 41. Però és que la gran pregunta que fa esclatar la neurona és la que ve després de llegir el comunicat que disset (DISSET) societats científiques li han enviat al Ministerio de Sanidad. Jo li deixo aquí perquè se'l llegeixi, i quan acabi, sisplau, tanqui la porta, no fos cas que passés corrent d'aire.

 

Nota