Sap per què l’humor molesta tant als integristes totalitaris descerebrats? Perquè no l’entenen. I això els fot molt.

L’humor els desemmascara i els desmunta perquè els despulla amb l’arma més letal possible: la intel·ligència. Per això l’humor fa tant de mal als éssers unineuronals, perquè no el poden combatre.

Els éssers primaris contesten un cop de puny amb un altre cop de puny. És el seu llenguatge. En canvi, l’humor i la ironia no té en ells resposta possible a l’alçada i la bilis els fa contestar encara amb més virulència.

Pensi en quantes pàgines s’han escrit i quantes hores han dedicat als mitjans audiovisuals a parlar dels diferents feixismes violents. I ara pensi en les caricatures de Mahoma, en Charlie Hebdo, en Pepe Rubianes, en Leo Bassi... El bufó, blanc de les ires de qui diu que té raó i que en té tanta que està disposat a matar, enviar artefactes explosius casolans o “només” amenaçar de mort a qui se’n fot de la seva pretesa raó universal.

Per què escric això? Bé, perquè aquest dimecres a BCN ha passat això

La causa de l’agressió podria ser alguna altra? Sí. De sonats el món n’és ple i tampoc necessiten gaire motius per demostrar-ho. Per tant, ara mateix tot són especulacions. Ara bé, la revista i els seus col·laboradors han patit prou amenaces personals i col·lectives i han estat l’objectiu de les ires de grups socials, polítics i religiosos tan diversos, variats i nombrosos com per no descartar que la hipòtesi pugui ser factible.

En tot cas, la diferència entre la gent normal i els intolerants totalitaris en possessió de tanta veritat absoluta que se la queden tota, és que ells no tenen sentit de l’humor. Per tant, mai seran feliços. Una pena, pobra gent.