La directora del setmanari satíric El Jueves, Mayte Quílez, ha estat agredida a primera hora d'aquest matí al portal de casa seva a Barcelona quan tornava de fer footing. Segons ha explicat Quílez a El Nacional, un home amb el cap cobert per la caputxa de la dessuadora, encara per identificar, li ha donat un cop de puny a la cara i seguidament ha fugit. Quílez està en vies de presentar una denúncia pels fets davant dels Mossos d'Esquadra.

Aquesta agressió arriba després de la publicació ahir d'una polèmica portada que carregava contra el creixement de la ultradreta i de grups neonazis a Europa. La vinyeta va tenir un gran ressò a les xarxes, a través de les quals la revista va rebre moltes amenaces.

La portada es va difondre per Internet acompanyada d'un missatge desafiant dirigit a qui es refereixen com "nazi, imbècil perdut i/o votant de VOX", on s'assegurava que no els importava que poguessin sentir-se ofesos. A hores d'ara, la publicació porta més de 3.000 retuits i s'ha compartit 10.000 vegades a Facebook. 

La directora ha fet públic amb un missatge a Twitter que no es deixarà intimidar per aquesta agressió:


El Jueves i la censura

El Jueves ha tingut problemes amb la censura en diverses ocasions. El primer número censurat va ser l'any 1977, per considerar-lo ofensiu "per a la pàtria". Més tard, aquell mateix any, se’ls va censurar un altre número per considerar-lo ofensiu per a l’església catòlica.

El 2007 el jutge de l’Audiència Nacional, Juan del Olmo, va ordenar la retirada d'El Jueves perquè en portada es representava l'aleshores príncep Felip i a la seva esposa durant l’acte sexual. Era un text sobre l’ajuda del govern Zapatero de 2.500 euros a la natalitat, i el príncep afirmava que “esto es lo más parecido a trabajar que he hecho en mi vida”.

El 2014 RBA, que editava la revista, va censurar una portada sobre l’abdicació del Rei, cosa que va provocar la dimissió d’alguns humoristes del mitjà.