L'Uruguai comença a fer por. Tres partits, tres victòries, cinc gols a favor i cap en contra. I de retruc és líder del Grup A després de superar una selecció de Rússia que passa com a segona (3-0). Luis Suárez segueix afinant la seva punteria i a base de gols porta el seu país als vuitens de final del Mundial de Rússia 2018.

Suárez assenyala el camí

Força, coratge i molta lluita de l'Uruguai; la condició indispensable per confirmar el ple de victòries a la fase de grups del Mundial i acabar líders del Grup A. Els sud-americans han creat el perill i també han aportat els gols en el duel contra l'amfitriona Rússia, sorprenent en els dos primers partits, però incapaços de fer mal a l'Uruguai.

La figura del combinat d'Óscar Tabárez ha estat novament Luis Suárez. El futbolista del Barça, omnipresent en l'atac del conjunt uruguaià, ha rellançat l'Uruguai en la conclusió de la primera fase a Rússia. El Samara Arena ha vibrat amb la seva selecció, però també s'ha vist forçada a fer-ho amb el seu rival.

I Suárez ha estat qui ha assenyalat el camí. Al minut 10 del partit ja ha fet de les seves amb una falta magistralment executada des de la frontal. Xut sec, fort i al pal del porter per encarrilar la primera posició. Un gol que ha fet obrir encara més el partit i que, indirectament, ha propiciat la fortuna tretze minuts més tard amb un gol en pròpia porteria de Txerisev després d'un xut llunyà de Laxalt.

Cavani també fa por

Rússia ha jugat amb deu homes durant setanta minuts després d'una incomprensible doble targeta groga d'Smolnikov. Però el partit no ha canviat gens. Els russos, abocats a l'atac i sense temor d'encaixar més gols, han tingut les seves oportunitats per reduir diferències, però sense èxit.

El partit s'ha convertit en un descontrol. Tant podia ser que l'Uruguai tingués una claríssima ocasió de gol, que en la següent jugada els locals, esperonats per la seva afició, tornaven el perill amb un contracop. Hi ha hagut un canvi de ritme, amb una acceleració constant, i Cavani també ha tret el cap al tram final per marcar i fer més por.

L'Uruguai ha complert en la seva primera gran prova, que també certifica la primera posició del Grup A, i Rússia passa com a segona. I mentrestant ja esperen rivals entre Espanya, Portugal i l'Iran.