Suècia ha començat el Mundial de Rússia amb una victòria decidida a Moscou, a la sala del VAR, i executada al Nizhny Novgorov Stadium, on l'equip de Janne Andersson ha superat Corea del Sud per un penal assenyalat gràcies al videoarbitratge (1-0).

El penal, executat per Andreas Granqvist en el minut 65, ha provocat el millor inici de Suècia en 60 anys, una dada per ensenyar a Zlatan Ibrahimovic, mentre aquest es passeja pel Mundial convençut que, per més que no figuri entre els inscrits, encara és la gran estrella nòrdica.

La vida sense Ibrahimovic és més democràtica -la súper estrella sueca no té per què ser el destí final de totes les jugades- però també més previsible.

Com que Marcus Berg, que esgota la seva carrera en el futbol àrab, no és Ibrahimovic, Suècia ha xocat contra la defensa asiàtica i Berg ha convertit el porter del Daegu Cho-Hyung-woo en el protagonista del primer temps, sobretot després d'aturar un xut a boca de canó de l'atacant de l'Al Ain, als 20 minuts.

Entre les aturades de Cho, en teoria el tercer porter de la plantilla, i la velocitat en en defensa de Kim Young-Gwon, Corea ha sobreviscut durant poc més d'una hora, fins que el VAR ha donat a Suècia la possibilitat d'obrir el marcador.

Una falta sobre Viktor Claesson ha estat decisiva. L'àrbitre no l'ha sancionat fins dos minuts després, quan advertit pel VAR ha anat a veure la repetició de la jugada. Granqvist no ha fallat des del punt de penal i ha ofert a la seva selecció la primera victòria en una primera jornada mundialista des de 1958, perquè els posteriors atacs coreans han estat més voluntariosos que efectius.